Svečanim podizanjem zastave otvorena je 47. Trka na prstenac u Barbanu

Svečanim podizanjem zastave otvorena je 47. Trka na prstenac u Barbanu

19.8.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Otvorenje izložbe „Zavoljeli nas preko konja“

Večeras je svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac službeno otvorena 47. po redu tradicionalna manifestacija u Barbanu koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu - Gradišću. Centralno mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati. 


Otvorenje 47. Trke počelo je u 20.30 sati, a sastavni dio svečanog otvorenja činilo je i čitanje imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke, a oni ove godine jesu: Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac - konj  Kika,  Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža - konj Zen, Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić - konj Suez, Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina - konj Brendi, Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus - konj Bleki, Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović -  konj Cezar, Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan - konj Ramzes, Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović - konj Furia Pipi, Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus - konj Quarz, Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj - konj Fareesa, Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan - konj Haladar, Goran Špada, koljonoša Enco Špada - konj  Ulika, Diego Učkar, kopljonoša Leonard Draguzet - konj Pandora, Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras - konj Galjardo, Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce - konj Ranger i ovogodišnji debitant Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan - konj Zvijezdan.


Program petkom obilježen je i nastavkom nogometnog turnira koji je počeo u četvrtak, 18. kolovoza na terenu na Mrzlici. 


Nakon podizanja zastave, veliki broj posjetitelja uputio se u Centar za posjetitelje gdje je svečano otvorena izložba „Zavoljeli nas preko konja“ koju su postavili Branko Blažina i Velter Batel a sve u čast obilježavanja 30 godišnjice sudjelovanja i predstavljanja Trkinih konja  na izložbi u Neumünsteru. Tijekom večernjih sati na Placi se okupio poveći broj mladih i onih koji se tako još uvijek osjećaju ne bi li uživali u nastupu Napa Benda koji čine lokalni mladi glazbenici, a istodobno se zahuktavao turniru u briškuli koji je održan u dvorištu škole.

Sutra kreće zagrijavanje uz iščekivanu Trku za viticu. S početkom u 17 sati svi će zaljubljenici pratiti Viticu i odmjeravati spremnost konjanika i konja.


Od iznimne važnosti za Trku na prstenac je i suradnja s Hrvatskom radio televizijom koja omogućuje da će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi Drugi program Hrvatske televizije. Trka  će se moći pratiti s početkom u 17.15 sati.

„Posebno hvala svima koji su podržali održavanje ove vrijedne tradicijske manifestacije, kao što je glavni sponzor HEP d.d., zatim Fortenova grupa te tvrtkama Rudan d.o.o. i A.B.S.,“ izjavio je predsjednik Društva Trka na prstenac Aldo Osip. 


Sponzor nagrade pobjednika Trke za viticu u subotu je tvrtka ABS d.o.o., a nagrada iznosi 10.000 kuna. Nagradu za pobjednika nedjeljne Trke u nedjelju osigurala je trvtka Rudan d.o.o. i to u iznosu od 30.000 kuna. 


Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.


Pratite Trku na:

www.facebook.com/trkanaaprstenac

www.trkanaprstenac.hr


trka na prstenac barban kolovoz zabavni program istra gustafi alen vitasović šajeta elio pisak night express bend jole gradišće nogometni turnir
Galerija fotografija (45)

Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati