Što odbrojava Google?

Što odbrojava Google?

15.12.2009. // T - portal // Objavljeno u kategoriji Zabava

Posjetitelje početne stranice Googleovog pretraživača interneta koji su tijekom ovog tjedna koristili opciju I'm Feeling Lucky dočekao je s donje strane prozora misteriozni brojač. Što nam Google pokušava reći? Bliži li nam se smak svijeta ili brojač jednostavno odbrojava sekunde do početka nove godine?

Misteriozni brojač neće vidjeti korisnici koji koriste Google na domeni .hr. Kako biste ga vidjeli, kliknite na vezu Google.com in English, nakon čega će vam preglednik biti preusmjeren na englesku verziju pretraživača.

Bez unošenja pojma u polje za pretraživanje kliknite na gumb I'm Feeling Lucky, nakon čega će vam se s donje strane prikazati misteriozni brojač.

Sasvim je jasno da brojač prikazuje ukupan iznos sekundi do određenog događaja, no o čemu se točno radi, u Googleovom taboru nisu razotkrili. Pretvorimo li prikazani iznos sekundi u dane dobivamo približno vrijeme početka 2010. godine, no neki internetski izvori navode i neke apokaliptične scenarije, poput odbrojavanja do smaka svijeta. Teorija odbrojavanja do početka nove godine baš i ne drži vodu s obzirom da se isti brojač prikazuje korisnicima na tlu SAD-a, Europe i Australije, gdje najluđa noć ne pada u isto vrijeme.

S druge strane, možda brojač odbrojava do trenutka lansiranja nekog novog Googleovog proizvoda, a sudeći prema posljednjim najavama iz tabora internetskog diva, moglo bi se raditi o predstavljanju mobitela Nexus One.

Ono što se nama čini najizvjesnije jest da se ovdje radi o još jednoj šali kompanije, fenomenu globalno poznatom kao Easter Egg. Google je poznat po svojim šalama ove vrste, jer ih je ugradio u svu silu svojih proizvoda, usluga i aplikacija.

Upišete li tako naprimjer u polje za unos pojma unutar Googleove tražilice 'answer to life, the universe and everything' kao rezultat ćete dobiti odgovor 42, aluziju na geekovsku bibliju 'Vodič kroz galaksiju za autostopere' Douglasa Adamsa; potražite li unutar Google Eartha most Tacony Palmyra koji povezuje New Yersey i Philadelphiju dočekat će vas legendarna scena automobilskog skoka iz filma 'Blues Brothers'; upišete li u ogranku posvećenom površini Marsa unutar aplikacije Google Earth 5 pojam 'Meliza', bit ćete odvezeni do lokacije gdje se nalazi pravi pravcati Marsijanac, s kojim možete i porazgovarati... Ovakvih skrivenih dodataka ima nebrojeno i Googleovi programeri prilično su poznati po njima.

Za pravu istinu o misterioznom brojaču morat ćemo pričekati još 15-ak dana.

google odbrojavanje tražilica internet smak svijeta misterij
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati