Stižu nam nove individualizirane novine

Stižu nam nove individualizirane novine

9.3.2009. // Total Portal // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Novine će u bliskoj budućnosti tako biti preuređene da će ih čitatelji 'puniti' samo informacijama koje žele svakodnevno čitati, potom ih sami tiskati kod kuća ili slati na kompjutere i mobilne telefone, piše američki Denver post, a prenosi Europski novinarski centar (EJC).

Radi se o projektu četvrtog najvećeg novinarskog lanca u SAD-u, grupe Media news, čiji je cilj je 'individualiziranje vijesti', uz pokretanje novog sistema distribucije vijesti, koji će biti testiran već ovog ljeta sa novinama Los Angeles daily news.

'Ljudi će moći birati vijesti koje žele, bez obzira na njihovu orijentaciju. Postat će sami svoji urednici i izdavači', poručio je izvršni potpredsjednik grupe Media news.

'Individualizirane vijesti' neće biti temeljene samo na listovima koji pripadaju toj medijskoj grupi, već će uključivati i informacije drugih agencija.

'Individualizirane priče', koje svaki čitatelj odabere, slati će se na poseban tiskarski stroj, koji je razvila grupa Media news, a koji će svaki korisnik imati kod kuće.

Tiskarski stroj će prelamati tekstove, tiskati ih ili slati na kompjuter ili mobilni telefon. To će se odnositi i na oglase, koji će se prilagođavati tekstovima svakog korisnika.

Na primjer, čitatelj koji bira priče vezane za sport u srednjim školama, uz njih će moći dobiti i oglase vezane za prodaju sportske opreme.

Jedan od prijedloga je i da, ovisno o uspjehu ovog eksperimenta, 'individualizirane novine' izlaze samo tri dana tjedno.

denver post individualizirane vijesti los angeles daily news media news individualizirane priče novine budućnost
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati