Star wars The Phantom Menace (Zvjezdani ratovi - Fantomska prijetnja)

Star wars The Phantom Menace (Zvjezdani ratovi - Fantomska prijetnja)

18.3.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: Star wars The Phantom Menace

Režija: George Lucas
Scenarij: George Lucas
Uloge: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Pernilla August, Frank Oz, Oliver Ford Davies

kratki sadržaj
U galaktičkom senatu vlada nemir zbog namjere nekoliko tisuća sunčevih sistema da napuste Republiku. Separatistički pokret koji predvodi tajanstveni grof Dooku, nekadašnji Jedi, predstavlja sve veću prijetnju krhkom miru u galaksiji koji Jediji više ne mogu održavati.

Zato pred Senat stiže prijedlog kancelara Palpatinea o osnivanju Republikanske vojske u čemu mnogi, među kojima je i mudri Yoda, ne vid ničeg dobroga. O tom prijedlogu mora glasati i senatorica Amidala, bivša kraljica Nabooa. Ali, odmah pri slijetanju na planet Coruscent na kojem je sjedište Republike, senatorica u posljednji trenutak izbjegava smrt u atentatu.

Jediji Obi-Wan Kenobi i njegov mladi učenik Anakin Skywalker kreću u potragu za naručiocima atentata. Obi-Wana istraga dovodi do planete Kamina, na kojoj se stvara vojska klonova. Istovremeno Anakin se zbližava sa Amidalom uprkos zabrani ljubavne veze između senatorice i mladog Jedija.
 
izvor: http://mojtv.hr 

LC komentar:

-Ocjena 7/10 prvi iz serijala zvijezdane staze, nakojeg se je cekalo preko 20-tak godina od nastanka prvog filma uglavnom zabavan i opustajuci film za pogledati

film filmoteka star wars George Lucas fantastika svemir jedaj vitezovi
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati