Rise up najveći ovogodišnji zabavni događaj u Poreču

Rise up najveći ovogodišnji zabavni događaj u Poreču

4.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Organizator Igor Cossetto i partneri Rise Up Poreč Music Festivala 2018. najavili su najveće glazbeno događanje ove godine u Poreču. Tako će porečka Peškera 6.,7. i 8. srpnja biti mjesto na kojem će nastupiti jedna od najvećih zvijezda današnjice Rita Ora.


Rita Ora, Franka Batelić i DJ duo Vanillaz nastupaju u subotu 7.7., dok Festival započinje u petak 6.7. nastupom Mije Dimšić te Severine. Utakmica Hrvatska – Rusija moći će se pratiti na Peškeri na velikom ekranu prije festivala. Tako da će za sve s ulaznicom vrata Peškere biti otvorena već od 19 sati.


U nedjelju 8.7. nastupaju Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Damir Urban i Filip Motovunski. Glazbeni program nadopunit će i resident DJ-jevi.


Plava Laguna je generalni pokrovitelj festivala, a festival podržavaju Hrvatska turistička zajednica, TZ Istarske županije, TZ Grad Poreč, TZ Funtana, Badel, Zagrebačka pivovara.


Ronald Korotaj član Uprave Plave Lagune istaknuo je: „S obzirom da poslujemo u destinacijama – Poreč i Umag već 60 godina, smatramo kako je naša odgovornost razvijati destinacije u kojima djelujemo, kao i sudjelovati u aktivnom upravljanju sadržajima na destinacijama. Upravo ovakvi glazbeni festivali predstavljaju motiv dolazaka i povećavaju konkurentnost naših destinacija. Rise up 2018. upravo je takvo događanje koje će oplemeniti odmor našim gostima“.


Gradonačelnik grada Poreča Loris Peršurić ovom je prilikom naglasio kako je siguran da je na ovom festivalu ostvarena sinergija javnog i privatnog sektora:“ Želimo biti u vrhu destinacija u Hrvatskoj u kojima se organiziraju TOP manifestacije. Ova će biti tri dana vrhunske zabave u kojem će uživati svi jer svatko može pronaći nešto za sebe. Za one koji se još uvijek dvoume, imam poruku – svi u Poreč gdje ćete uživati u zabavi i nogometu na najvećem ekranu u Istri!“
Direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik podvukao je sjajne rezultate Poreča u ovoj godini kojima će dodatno doprinijeti i Rise up festival: „Ove godine iscrpili smo i hrvatsku, regionalnu i svjetsku scenu u potrazi za najboljim izvođačima koje smo i doveli u Poreč. Rita Ora planetarno je popularna pa vjerujem da će u njezinom premijernom nastupu u Hrvatskoj uživati i domaći i gosti“.


O važnosti festivala za Istru govorio je Denis Ivošević, direktor TZŽ Istra koji je naglasio kako je dolazak Rite Ore u Hrvatsku veliki event za Istru. „Ovo je dobar primjer kako se zabava pretvorila u turistički proizvod, a potrošnja je ta koja će biti ključna  u uspješnosti festivala“.


Na festival stiže i Ashley Colburn, američka producentica i novinarka nagrađena Emmy-jem za dokumentarni film o Hrvatskoj. ! Ova televizijska novinarka i producentica putuje svijetom i snima turističke filmove, a za jedan od njih, nazvan "VOW Croatia" 2009. godine osvojila je i nagradu Emmy.


Iako je od njenog prvog dolaska u Hrvatsku prošlo skoro 10 godina, jer prvi put je došla 2009. godine kad je snimila dokumentarni film WOW Croatia, Ashley i danas uživa u otkrivanju ljepota naše zemlje, a ovom prilikom odabrala je Poreč i Rise Up Festival.


rise up festival poreč rita ora poreč peškera franka batelić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati