RIJEČANI U PULSKOM ULJANIKU: Energični One Piece Puzzle

RIJEČANI U PULSKOM ULJANIKU: Energični One Piece Puzzle

21.4.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Dramsko kazalište One Piece Puzzle svojim djelovanjem konstantno upriličuje samo jednu opsežnu i kompleksnu predstavu - onu koncertnu. Ovom prigodom širem pučanstvu poručujemo i dajemo na osvješćivanje misao najvećeg dramskog pisca svih vremena koji je rekao - cijeli svijet je pozornica".

Tako počinje proglas koji su nam članovi riječkog benda One Piece Puzzle poslali prije prekjučerašnjeg nastupa u pulskom klubu Uljanik.

Stoga bi se njihov koncert opravdano mogao nazvati koncertnom predstavom, točnije energičnom koncertnom predstavom u kojoj je ovaj riječki industrial pop bend rasplesao okupljene i stvorio dobru atmosferu bez obzira što velika Uljanikova sala i nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Dobra atmosfera usprkos manjem broju posjetitelja i ne čudi jer se ipak radi o bendu koji velikim koracima osvaja domaću glazbenu scenu.

One Piece Puzzle tako je privukao pozornost Puljana koji su imali prilike čuti sve pjesme s njihovog novog albuma "Obiteljska simfonija", nedavno objavljenog za diskografsku kuću Menart. Ovaj album u osnovi je dvostruki disk na kojem se nalaze remiksirane stvari s debitantskog albuma "13 zlatnih hitova". Na drugom disku nalaze se videosadržaji sa svim dosad realiziranim videospotovima grupe.

Prije nastupa Riječana publiku je zagrijavao pulski psychedelic rock bend Metanoia koji svojim djelovanjem polako, ali sigurno otvara novo poglavlje na pulskoj glazbenoj sceni. Nakon njih na pozornicu su se popeli članovi Ume Thurman, također riječkog benda koji je prepoznatljiv po svom alternative hardcore stilu. No, Uma Thurman je nastupila u krnjem sastavu, bez vokalistice Lizz Lizz Trash.

Oko jedan i pol iza ponoći na pozornicu su najzad kročili članovi One Piece Puzzlea koji su publici odsvirali nove pjesme, odnosno remikseve onih starijih poput "Da!Da!Da!", "Paranoja", "LSD", "Tuć tuđu babu" i "Kanta meda".

Kraj koncerta bio je rezerviran za njihov vjerojatno najpoznatiji hit "Derem!Rokam!Guzim!" koji je neko vrijeme zbog eksplicitnog teksta bio cenzuriran i bojkotiran od domaćih televizijskih i radijskih glazbenih emisija. Raspoložena publika velikim je pljeskom nagradila Riječane koji su kao bis izveli pjesmu "Superveshmashina", također s novog albuma.

OPP Pula Uljanik petak travanj album promocija Rijeka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati