P.S. Pula - Najbolji europski filmovi na Kaštelu od 4. do 10. kolovoza

 P.S. Pula - Najbolji europski filmovi na Kaštelu od 4. do 10. kolovoza

1.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Na današnjoj medijskoj konferenciji održanoj u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre predstavljen je festivalski program P.S. Pula. Ravnatelj Muzeja, Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom programa koji svako ljeto nadopunjuje kulturnu večernju ponudu. Povijesni i pomorski muzej Istre iz godine u godinu pokazao se traženim multifunkcionalnim prostorom u kojem se rado slušaju glazbeni koncerti, održavaju kazališne predstave i tradicionalni festivalski program, program Europolis Merdijani koji atraktivnim naslovima privlači velik broj gledatelja i pruža jedinstveno ljetno kino na otvorenom.

Voditeljica produkcije Nataša Šimunov nadovezala se na program istaknuvši da je sastavljen od najboljih europskih filmskih naslova koji su nagrađivani na najrelevantnijim filmskim festivalima i premijerno prikazani na Pulskom filmskom festivalu. Svaku su večer na rasporedu po dva naslova, od zanimljivog spektra žanrova; od kriminalističkih drama i komedija, do trilera i povijesnih drama i koji su uvelike potvrđeni od kritike i struke. Otvorenje 4. kolovoza u 21.30 sati pripalo filmu „Knjižara“ (r. Isabel Coixet), film koji već ima 13 osvojenih nagrada i čak 31 nominacija. Nakon njega slijedi „Sretni Lazzaro“ (r. Alice Rohrwacher) koji je ove godine u Cannesu osvojio nagradu za najbolji scenarij. I ostatak tjedna biti će iznimno dinamičan žanrovima i europskim produkcijama, te vjerujem da će vjerna publika pronaći nešto za sebe u bogatom izboru programa – dodala je Šimunov.

Svi filmovi su podnaslovljeni na hrvatskom jeziku a filmovi koji nisu na engleskom imaju i engleske podnaslove. Ulaznice su već u prodaji putem mrežnih stranica pulafilmfestival.hr i kinovalli.net, a iznose 15,00kn po filmu. Pri on-line kupovini plaćanje je moguće izvršiti isključivo putem kreditnih i debitnih kartica, a ispred Kaštela, od 4. do 10. kolovoza plaćanje se vrši isključivo gotovinom u kunama – kazala je Sanela Pliško.

pula film festival pff film p.s. pula kaštel
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati