Program svečanog otvaranja 56. Festivala igranog filma u Puli

Program svečanog otvaranja 56. Festivala igranog filma u Puli

11.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Svečano otvaranje Festivala ove godine vodit će glumci Dora Fišter i Damir Markovina. U glazbeno-scenskoj točki nastupaju sopranistica Marija Kuhar Šoša i solist kazališta Komedija Dražen Čuček, a u plesnoj solist  Lisabonskog nacionalnog baleta Tomislav Petranović i  prvak Baleta HNK u Zagrebu Azamat Nabiullin. Biti će prikazani kolaži inserata iz Nacionalnog i Međunarodnog programa te iz Retrospektive Pedra Almodovara

 

      Hrvatsku himnu otpjevat će Pop operni kvartet "ARIA" u sastavu Leo Amir Kazić, Vedran Mlakar, Max Hozić i Zoran Trubić, producent Katja Restović, glazbeni producent i aranžer glasova za republičku himnu Aleksandar Valenčić. Nastup Arije na pulskom Festivalu najava je predstavljanja njihovog CD albuma „Uvijek i zauvijek“ koje će se održati 18. listopada u Kazalištu komedija Zagreb.  Kontakt: www.aria-hr.com. 

      Ove godine, Festival igranog filma u Puli kao organizator i Pyro Project d.o.o. Brtonigla kao izvođač vatrometa, dogovorili su da se isti izvede sa dvije različite lokacije istovremeno; sa krova zgrade u blizini Arene (zračne udaljenosti 70 m) sa manjim kalibrima, te sa carinskog gata (250-300 m) sa većim kalibrima,  kako bi u vatrometu mogla uživati publika u Areni, te isto tako i građani grada Pule koji se svake godine skupe na rivi. 

      Publika van Arene moći će sama birati da li pratiti vatromet na zgradi blizu Arene, na Trgu Nimfej, između Istarske i Amfiteatarske ulice, ili onaj na gatu. Gledatelji na rivi, i šira okolica, moći će istovremeno pratiti oba vatrometa.

      Finale (zadnja minuta) će se izvesti  samo sa krova zgrade, tako da će biti vidljiv kako publici u Areni, tako i publici izvan nje.
      Umoljavaju se građani koji parkiraju u Istarskoj ulici, da 18. srpnja uklone vozila od 14:00 sati do završetka programa u Areni do 00:00 sati, kako ne bi došlo do eventualnih oštećenja vozila prilikom ispaljivanja vatrometa. Ukoliko vlasnici vozila nisu u mogućnosti ukloniti vozilo, Pulaparking u suradnji sa Prometnom policijom Pula premjestiti će vozilo na parkiralište Karoline.


LC komentar:

aj bode ovaj font u oci :)

pula film festival pula film
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati