Poznati svi izvođači na prvom Slurp!-u 15.06.2013.

Poznati svi izvođači na prvom Slurp!-u 15.06.2013.

7.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Na otvorenju Slurpa! 15. lipnja 2013. kao headliner će nastupiti Petar Dundov, danas apsolutno vodeća figura hrvatske elektronske scene i svjetski poznati techno producent i glazbenik, uz podršku najpoznatijih techno snaga domaće scene, za ovu priliku u sastavu Make, Bebetto, Ziko i Adoo.

 

Slurp! okuplja najpoznatija imena domaće i regionalne elektronske glazbe uz renomirane inozemne goste na nekoliko živopisnih pozornica tvrđave Punta Christo, jedinstvenoj festivalskoj lokaciji na istoimenom malom poluotoku u blizini Štinjana i Pule, nasuprot Nacionalnom parku Brijuni. Slurp! ovog ljeta zadržava festivalski koncept kroz 4 pojedinačna događanja tokom sezone, po jedan Slurp! svakog mjeseca kroz lipanj, srpanj, kolovoz i rujan 2013.

 

Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh naših glazbenih izvoznih proizvoda. Jedan je od   pionira techno glazbe u ovom dijelu Europe, koji je svoja prva djela izdao još davne 1993. da bi potom s bratom Simonom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard.Kao DJ i live performer nastupao je diljem svijeta, a danas iza sebe ima 50-ak singl izdanja te tri samostalna albuma, na kojima je , prema brojinim kritičarima techno glazu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radom skladatelja Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarra. Svojevrsna evolucija techno glazbe u Petrovoj interpretaciji posebno je vidljiva na njegovom drugom albumu “Escapements” te na posljednjem “Ideas from the Pond”, objavljenom na kultnoj belgijskoj etiketi Music Man. Petra Dundova nezaobilazno se spominje u gotovo svakom članku, filmu ili knjizi koja opisuje povijest techno glazbe te s pravom spada u svjetske velikane ovog pokreta.

 

www.petardundov.com
www.facebook.com/dundov

 

Dj MAKE  – jedan je od pionira elektronske scene u Hrvatskoj. U početku čvrsto pozicioniran između trance i house glazbe, uz česte i energične nastupe te organizaciju velikog broja kvalitetnih partija, utirao je put cijeloj jednoj generaciji mnogih naših budućih deejey-a te party promotora. MAKE je nastupao kao gost gotovo svih relevantnih klubova diljem Hrvatske te sa manjim intenzitetom u Austriji, Italiji, Nizozemskoj, Sloveniji i BiH, na velikim festivalima u Srbiji (EXIT festival) i Makedoniji (Alarm festival) te sa danas gotovo svim poznatijim techno performerima (Jeff Milles, Sven Vaith, Chris Liebing, Dave Clark, Steve Rachmad, Takkyu Ishino, Pascal F.E.O.S., Marco Bailey, John Acquaviva, Misstress Barbara, Dj Rush, Rino Cerrone, Christian Smith, John Selway, Billy Nasty, Slobodan, Umek, Valentino Kanzyani, Petar Dundov...). Iako još uvijek gotovo redovito nastupa sa svojim prepoznatljivim hard driving techno setovima, neupitno je da ćemo ga sve češće slušati u sporijem ali isto tako moćnom i energičnom minimal techno izdanju. 

 

Boris Bjelica - dj BEBETTO rođen je u Puli, gdje i danas živi. Svirao je synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova; Die Blauen Reiters, Art Nouveaux, The Washingtones, GUW, Gola Jaja, Holiday Out...Usporedno sa sviranjem bavi se i djiranjem te glazbenim novinarstvom.  Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, dj i glazbeni urednik. Između ostalog uređivao je i vodio emisiju elektronske glazbe – Epidemija. Od 1999. godine njegovi setovi počinju biti sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV Valkana Beach festivale. Od 2003 - 2012 godine radio je kao manager, organizator i dj u rovinjskom Monvi centru. Voditelj je i urednik emisije Revija na ledu koja se emitira na Hrt Radio Pula. Njegovi su setovi kombinacija house + techouse elektronske muzike. Fuzija je njegova glazbena filozofija. 

 

www.soundcloud.com/dj bebetto
www.mixcloud.com/boris bebetto

 

Mark Majdandžić DJ ZIKO započeo se baviti elektronskom glazbom prije desetak godina u Puli, gdje je rođen i trenutno živi. Fasciniran partijima i house glazbom kupuje gramofone i mixer te započinje svoju DJ avanturu koja traje i dan danas. Tijekom proteklih godina nastupao je u svim većim i manjim klubovima u Istri, između ostalih; Fort Bourgignon, Fort Punta Christo, Monvi, Lighthouse...Krasi ga iznimna upornost, a izričito se drži house/techouse beatova.

 

DJ ADOO- Pulski DJ Adoo relativno je svježe ime na domaćoj DJ sceni, a od 2010. vrlo je aktivan i kao producent i remikser. Upravo je kao remikser izdao svoje prve radove za domaći Tech Art label nakon čega započinje suradnju s pulskim producentom poznatim kao Welldone. Skupa su imali nekoliko izdanja za etikete kao što su Nulogic, Gramma, Balkan Connection, Baile 911... Nick Olivetti, Alexander Fog, DJ Wady i Outcode neki su od DJ-a koji su podržali njihove radove. U posljednje vrijeme surađuje i sa Deep Marshallom s kojim ga očekuje novo izdanje za Gramma i Bedroom etikete, dok mu je na novom hrvatskom labelu Lens Media Records izašao singl “On the Run”.

 

www.djadoo.com

 

 Slurp! Festival 2012 Official Video

 

Early bird ulaznice za pojedinačno Slurp! festivalsko događanje za posjetitelje iz Hrvatske i zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije po cijeni od 50 kuna, kao i festivalske early bird ulaznice koje uključuju sva 4 Slurp! 2013. događanja po cijeni od 170 kuna, mogu se nabaviti do 15.06. kada cijena raste na 60 kuna, a od 03.08. na 70 kuna. Cijena ulaznice za Slurp! vol 1. 15. lipnja na ulazu u Fort Punta Christo iznositi će 60 kuna.

 

Ulaznice su dostupne na službenoj web stranici www.slurpfestival.com/ulaznice slurp festival, te na na pretprodajnim lokacijama u Hrvatskoj: Zagreb: Tvornica Kulture (Mali Pogon) - Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West, Churchill shop - Arena centar, Churchill shop - Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik), Via Tours - okretište Borongaj, Aquarius CD shop - Varšavska 13, Aquarius CD shop - Maksimirska 16; Split: iGrow shop - Mihovilova širina 13, Šibenik: - Vino&Ino - Fausta Vrančića bb, Zadar: - iGrow shop - Stomorica 2, Rijeka: - iGrow shop - Blaža Polića 5, Pula - Commodore cruises - Riva 14.

 

Više informacija o Slurp!u dostupno je na:

www.slurpfestival.com
www.twitter.com/slurp festival
www.facebook.com/Slurp festival
www.youtube.com/slurp festival
https://soundcloud.com/slurp festival


:::Facebook event:::

Slurp! festival Pula tvrđava ljeto Petar Dundov Make Adoo Bebetto Ziko official video festival ulaznice Punta Christo
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati