Povežite svoje energetske projekte putem weba

Povežite svoje energetske projekte putem weba

26.8.2008. // Business.hr // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske tijekom ovog kolovoza je izradila alat koji treba pomoći u povezivanju domaćih i inozemnih partnera na europskim energetskim programima, izvijestili su danas iz te agencije.

Internet stranica Moj EU partner (www.mojpartner.org) omogućava svim zainteresiranima lakše pronalaženje potencijalnih partnera za prijave projekata na EU natječaje (npr. - 7th Framework, Inteligentna energija za Europu, Interreg, LIFE i Leonardo da Vinci).

Svaki posjetitelj stranice može upisati osnovne podatke o svom projektnom prijedlogu koji se spremaju u zajedničku bazu podataka, a pretraživanje baze moguće je preko ključnih riječi (keywords) i tagova (tag clouds), navode iz Agencije.

Vjeruju da će i ta stranica pridonijeti boljem sudjelovanju i uključivanju hrvatskih predstavnika u Europske programe i projekte.

Internet stranica Moj EU partner inicijalno je razvijana za potrebe natječaja IPA Prekogranični program suradnje Slovenija-Hrvatska, koji je objavljen 20. lipnja 2008. godine. Radi se o svojevrsnom nastavku nekadašnjeg programa Trilateralni Program za susjedstvo Slovenija-Mađarska-Hrvatska (2004-2006) koji se sada pretvara u Bilateralni Program prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska u okviru IPA-e, podsjećaju iz Agencije.

Osim na tom projektu, Agencija, kako napominju, sudjeluje još i u nizu domaćih i međunarodnih projekata, od kojih izdvajaju suradnju s gradovima i općinama u Hrvatskoj te projekt SMART (Strategije za poticanje izgradnje malih hidroelektrana u Europi), SERVE (Održiva energija za ruralni okoliš) i IEA Bioenergy Task 29 (Socijalno-gospodarski mehanizmi za provedbu projekata korištenja energije biomase).

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske osnovana je prošle godine od strane Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

Agencije je osnovana uz potporu Europske komisije u sklopu programa Inteligentna energija za Europu, s ciljem promoviranja i poticanja regionalno održivog razvoja u području energetike i zaštite okoliša kroz korištenje obnovljivih izvora energije i uvođenje mjera povećane energetske efikasnosti.

 

Moj Partner.hr EU energetika alternativni izvori
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati