Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Popis 7najkompliciranijih knjiga u povijesti` , koliko ste ih vi pročitali?

Popis 7najkompliciranijih knjiga u povijesti` , koliko ste ih vi pročitali?

8.8.2012. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

JOŠ 2009, Emily Colette Wilkinson i Garth Risk Hallber započeli su misiju sastavljanja liste najkompliciranijih knjiga u povijesti.

Ideja je bila pronaći "knjige koje su komplicirane zbog dužine, stila, strukture, eksperimentalnih tehnika pisanja ili su jednostavno preapstraktne". Naravno, svjesni su da će njihov popis naići na kritiku onih koji smatraju da je pravljenje takve liste besmislica ili će pak postati teren za dokazivanje intelektualne superiornosti, ali nisu se previše opterećivali tuđim komentarima.

Bilo kako bilo, par se u konačnici odlučio za deset naslova, a na čitateljima je da provjere mogu li se uspeti uz ovaj "literarni Mount Everest".

Na popisu se nalaze: "Nightwood" Djune Barnes, "A Tale of a Tub" Jonathana Swifta, Hegelova "Fenomenologija duha", "Svjetionik" Virginije Woolf, "Žene i muškarci" Josepha McElroya, "Clarissa, ili povijest mlade dame" Samuela Richardsona, "The Making of Americans" Gertrude Stein, "Finneganovo bdijenje" Jamesa Joycea, "Bitak i vrijeme" Martina Heideggera i "Vilinska kraljica" Edmunda Spensera.

knjige
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati