Plinio Cuccurin ustupio mjesto mlađem vijećniku

Plinio Cuccurin ustupio mjesto mlađem vijećniku

1.4.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Nositelj nezavisne liste Plinio Cuccurin, koja ima sedam od 11 vijećnika u Općinskom vijeću Bala, dao je na večerašnjoj sjednici Vijeća ostavku na mjesto vijećnika. Tako je Cuccurin ostao dosljedan svojem obećanju da će svi kandidati s njegove liste tijekom ovog mandata sjesti u vijećničku klupu. Do sada su se vijećnici već u tri navrata međusubno zamijenili, a posljednji na listi ostao je mladi Moreno Piutti. On će do kraja mandata u Vijeću zamijeniti Cuccurina.

     Cuccurin će pak svoje aktivnosti više usmjeriti ka Udruzi građana Mon Perin u kojoj želi dati što veću šansu  mladim Baljanima. Na tragu takvih razmišljanja već su održana tri skupa mladih na kojima im je upravo Cuccurin naglasio kako su oni okosnica budućeg razvoja ovog mjesta.

     Ustupajući svoje mjesto vijećnika mladom Piuttiju Cuccurin je želio i vijećnicima Općinskog vijeća zorno pokazati da su i oni tijekom dosadašnjeg rada u Vijeću stekli potrebna iskustva za vođenje Bala, te da je to iskustvo sada vrlo potrebno mladima u Udruzi Mon Perin. Ova će udruga u narednih mjesec dana održati svoju redovnu skupštinu na kojoj će, između ostalog, biti izabrani novi rukovodeći ljudi među kojima će zasigurno biti puno mladih.

 

OSTAVKA NA MJESTO VJEĆNIKA U OPĆINSKOM VIJEĆU OPĆINE BALE

Na početku mandata ovog Vijeća dao sam obećanje da ću se tijekom mandata povući kako bih svim članovima NL dao priliku da obnašaju časnu i važnu dužnost vijećnika u Općinskom Vijeću Bala. Sada, nakon gotovo tri godine mandata mislim da je došao pravi trenutak za to pa stoga ovom prilikom službeno  dajem ostavku na mjesto vijećnika u Općinskom Vijeću Bala te Vas molim da istu prihvatite. Ovim činom dajem priliku Moreno Piutti, s NL da  u narednu godinu dana  aktivno uključi u rad Vijeća, da se unese svježinu, nove ideje, entuzijazam i energiju mladosti  koja bi zajedno s iskustvom i praksom koju su u dosadašnjem radu  stekli ostali vijećnici trebala doprinijeti još boljem i uspješnijem radu Vijeća u budućem razdoblju.

Istovremeno, ostavka u Vijeću omogućit će mi povećani angažman u radu udruge Mon Perin odnosno u realizaciji postojećih projekata, kako  Udruge tako i našeg trgovačkog društva. Naime, kao što svi znate  brojne projekate i aktivnosti smo započeli, neke smo  tek inicirali ili pokrenuli, a sada treba snažno  i iznimno koncentrirano te projekte i realizirati. Osim toga, povlačenjem iz Općinskog Vijeća želim otkloniti svaku sumnju i dvojbu oko mogućih sukoba interesa s obzirom na funkcije koje imam u udruzi Mon Perin i u Nadzornom odboru trgovačkog društva Mon Perin. Uvijek sam se zalagao za transparentnost i „čiste račune“ a tako ću i dalje nastaviti. 

Također, u novonastalim okolnostima osnivanja Udruge građana koja okuplja građane, nezavisne liste i udruge građana Istarske i Primorsko-goranske županije u kojoj se namjeravam aktivno angažirati, smatram da je bolje i za mene, za Vijeće ali i za novoosnovanu udrugu i njene aktivnosti, da se povučem iz rada ovog Vijeća. Međutim, kao što sam cijenio doprinos i svaku inicijativu svakog stanovnika Bala koja je bila upućena Općinskom Vijeću i koja je imala za cilj povećanje dobrobiti Bala, vjerujte mi da ću i nadalje izravno,  putem udruge ili NL pomagati i nastojati u što većoj mjeri sudjelovati u aktivnostima Vijeća.

Zashvaljujem se svim vjećnicimana dosadašnjoj suradnji  sa nadom da će se ona nastaviti i u budućnosti
 

                                                      Plinio Cuccurin
 

Bale, 1.travnja 2008.

 

Plinio Cuccurin Općina Bale ostavka Mon Perin Adris
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati