Oslikajte lice i kupite festivalsku majicu za Palčić gore na INmusic festivalu!

Oslikajte lice i kupite festivalsku majicu za Palčić gore na INmusic festivalu!

16.4.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

INmusic festival, koji će se održati od 28. do 30. lipnja na zagrebačkom Jarunu, poziva sve posjetitelje da jednom malom, ali velikodušnom gestom, na ovogodišnjem festivalu sudjeluju u plemenitoj akciji pomoći onima kojima je to najpotrebnije. INmusic festival pridružuje se velikoj humanitarnoj akciji organiziranjem oslikavanja lica ili "Face paintinga" te prodajom festivalskih memorabilija za humanitarnu akciju "Palčić gore!".

 

Sudjelovanje je doista jednostavno i zabavno; oslikajte lice jednim od ponuđenih motiva za simboličnih 20 kuna, a za samo oslikavanje pobrinut će se poseban Face painting team. Oslikavanjem lica i doniranjem iznosa od 20 kuna posjetitelji će na vrlo jednostavan način sudjelovati u humanitarnoj akciji.

 

Osim oslikavanja lica posjetiteljima će biti omogućena i kupnja festivalskih memorabilija (majice, privjesci i sl.). Ostvareni prihodi od prodaje također će biti donirani za humanitarnu akciju "Palčić gore!". Konkretno, sredstva prikupljena na INmusic festivalu utrošit će se u kupnju inkubatora za Petrovu bolnicu u Zagrebu.

 

O akciji "Palčić gore!"

 

"Palčić gore!" je humanitarna akcija pokrenuta od strane Kluba roditelja nedonoščadi Palčići, a cilj akcije je prikupiti donacije i sredstva za kupovinu: 64 inkubatora od čega 11 intenzivnih i 3 transportna, 10 respiratora, 50 reanimacijskih stolića, 45 pulsnih oksimetara, 300 infuzijskih pumpi, 20 neinvazivnih tlakomjera, 5 UZV aparata, 15 kardiorespiratornih monitora, 5 fototerapijskih posteljica, ostala dodatna oprema koji će se donirati bolnicama kojima je to potrebno.

 

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku. Jednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se nedonoščadi pružila adekvatna medicinska skrb. Sve su to razlozi pokretanja ove važne akcije.

 

Kupnjom inkubatora i ostale potrebne opreme olakšat ćemo prve dane života ne samo bebama, već i njihovim obiteljima i omogućiti im veće šanse za normalan i zdrav život, na dobrobit i veselje svih nas. Isto tako, svim onima koji se upravo susreću s ovim teškim problemom ili će se tek susresti, dat ćemo nadu i svjetlo u tami jer roditeljska briga jedan je od naših najtežih i najvažnijih životnih zadataka. Ovim putem ćemo pružiti ruku onima koji ne mogu sami dalje.

 

www.palcicgore.com.hr
www.facebook.com/palcicgore
twitter.com/#!/palcicihr

***

www.facebook.com/INmusic.festival
twitter.com/#!/INmusicfestival
www.inmusicfestival.com

INmusic Zagreb Jarun koncert festival Palcic gore
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati