Opatijske barufe

Opatijske barufe

26.5.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

alo informacija o večerašnjem prvom danu 8. Opatijskih Barufa! S početkom u 18.00 sati te BESPLATNIM ulazom na ljetnoj pozornici u Opatiji kao uvod u ovogodišnje BarufE biti će štošta toga zanimljivog!

Na ulazu “mul” tj. kod pozornice “RaspaD SistemA” održavat će se BarufE’KoN te u sklopu njega gostovanje američke skupine fakira; Squidling Brothers.

Uveseljavati će nas gutanjem mačeva, ležanjem na čavlima, hodanjem po staklu, izlačenjem iz luđačke košulje i mnogim drugim fantastičnostima. Njih petero su:
Roc roc it the inflatable boythe illustrated Penguin, Baron von Geiger worlds strangest strongman, Matterz Squidling the impentetrable man and MC jelly boy the clown.

Kad se Barufe i Liburnicon nađu na pola puta nastane BarufEkoN. I ove godine u organizaciji udruge «Kulturni front», program za sve koji vole SF-a, Fantasy-a i mitologiju.

Ove godine očekuje vas predavanje o povijesnim temama, koje su prisutne u tekstovima suvremenih metal bendova, u filmskom kvizu testirat ćemo vaše znanje o seriji Battlestar Galactica (originalna serija), a slijedi još i senzacionalan nastup fakira s mačevima i prikazivanje igranog filma. Program počinje od 18h i traje do 22h, nakon čega slijedi glazbeni program.
SF prezentacija konvencije Liburnikon (SF igre, kviz, projekcije)

PechaKucha

PechaKucha Night (PKN) su inspirativne i brze prezentacije zanimljivih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada. PechaKucha večeri su neprofitnog tipa i funkcioniraju na način da se svaki put okupljenoj publici predstavi desetak kreativnih ljudi, neovisno o području djelovanja. Ideja je da pobliže ispričaju što rade i što ih inspirira. Nakon prezentacije nema pitanja i odgovora, to slijedi na kraju, uz glazbu i druženje.

Preliminarna lista sudionika:

Damir Steinfl ::: umjetnost
Ivana Černeha ::: strip radionice
Ernie Gigante Dešković ::: umjetnost
Liburnikon ::: SF Konvencija
Udruga Žmergo ::: djelatnosti udruge
Davor Konjikušić ::: fotografija
Šajeta ::: glazba, Opatija
Šumski kuhar ::: gastro
Barufe ::: eventi
Mypro ::: eventi
Laetitia Sonami ::: koncepti (Rijeka Artist Placement Programme)
Matthew Mazzotta ::: koncepti (Rijeka Artist Placement Programme)

Satnica

20.15 – 21.00 PechaKucha 1. dio
21.10 – 21.40 Mario Furka & Štićenici
21.50 – 22.35 PechaKucha 2. dio
22.45 – 23.15 The Pontiacs
23.25 – 00.10 My Buddy Moose
00.20 – 01.00 Onli-Tu
01.10 – 02.00 Tandemi prošlog sjećanja

izvor: http://www.op-barufe.com

 

opatijske barufe festival muzika ljetna pozornica Opatija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati