ONE PIECE PUZZLE @ Klub Uljanik, Pula 15.04.2011.

ONE PIECE PUZZLE @ Klub Uljanik, Pula 15.04.2011.

15.4.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

ONE PIECE PUZZLE (Rijeka) – velika koncertna promocija novog albuma „Obiteljska simfonija“ (Menart Records) + UMA THURMAN (Rijeka) & METANOIA (Pula)

 

U petak, 15. travnja, jedan od najpopularnijih sastava novijeg vremena, riječki One Piece Puzzle (OPP), u pulskom klubu Uljanik upriličit će koncertni nastup, u sklopu kojega će predstaviti svoj novi – dvostruki album „Obiteljska simfonija“ koji je nedavno objavljen za diskografsku kuću „Menart“. Iste večeri, u dijelu predviđenom za zagrijavanje nastupiti će još jedna riječka grupa – Uma Thurman kao i Metanoia iz Pule.

 

One Piece Puzzle, prema mišljenju mnogih, bend koji trenutno skreće najviše pozornosti na tuzemnoj sceni, krenuo je s radom prije deset godina, te će tako ovaj koncert biti svojevrsno obilježavanje dekade njihova postojanja.

 

Prepoznatljivi su po ekspresivnim nastupima često definiranim kao agresivnim, kaotičnim i opscenim, dok ih publika i kritičari jednoglasno ocjenjuju kao bend s jednom od najboljih rock vokalistica na domaćoj sceni.

 

Dosad su održali vrlo uspješne koncerte u svim većim gradovima u državi te mnogim festivalima alternativne glazbe. Isto tako, dijelili su pozornicu nastupivši s velikim imenima kako domaće, tako i inozmene glazbene scene poput onih s grupom Laibach, The Fall, Ratos de Porao, Rambo Amadeus Let 3, TBF, Hladno Pivo i dr.

 

2006. godine OPP pobjeđuju na poznatom pulskom natjecateljskom festivalu novih bendova - „Art and Music“, a 2007. sviraju kao predgrupa Hladnom pivu na njihovoj velikoj turneji.

 

2006. One Piece Puzzle se s nekoliko numera pojavljuju na kompilacijskom izdanju „Strašni Riječani“ u nakladi „Dallas Recordsa“ da bi godinu kasnije uradili zajednički album s Francijem Blaškovićem (Gori Ussi Winnetou) - “Sirimmirissjeneboje eli Patetika postoperatorija” koji ujedno slovi za njihov nulti album.

 

Za prvi singl s njihova albuma prvijenca „13 zlatnih hitova“ (objavljenog 2009.) - "Derem! Rokam! Guzim!" snimili su video uradak koji se radi "kontroverznog teksta" neko vrijeme nije vrtio na hrvatskim televizijskim postajama, da bi nakon prekida cenzure pjesma osvanula na prvom mjestu glazbene top ljestvice na HRT-u. U međuvremenu, OPP snima video uratke za još nekoliko numera s albuma prvijenca, te tako video za stvar „Paranoja“ dospijeva na prvo mjesto „VIP Music Club“ top ljestvice.

 

Isto tako, svojim su umjetničko-glazbenim stvaralaštvom doprinijeli i realizaciji predstave "Dolina ruža" u produkciji dramskog kazališta Gavella skladavši i snimivši stvar „Da! Da! Da!„.

 

Početkom ove godine, diskografska kuća objavljuje novi album One Piece Puzzlea „Obiteljska simfonija“, koji je u osnovi dvostruki disk na kojemu se nalaze remiksevi stvari s debitantskog albuma koji su urađeni u studijima u Padovi, Pragu, Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku i Rijeci, te prije spomenuta nova numera - „Da! Da! Da!“. Drugi disk uključuje video sadržaj sa svim do sada realiziranim video spotovima grupe. Predstavivši novi album, One Piece Puzzle je upravo ovih dana zgotovio video uradak za „Paranoja Midi Lidi RMX“.

 

Zanimljivost pulskog koncerta je ta što će svaki posjetitelj s kupljenom ulaznicom, na dan koncerta imati posebnu pogodnost kupnje novog albuma za samo 20 kn.

 

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 40 kn moguće je pribaviti u pulskom „Centar CD Shop-u“ (Fontička 3). Cijena ulaznice na dan koncerta iznositi će 50 kn.

 

One Piece Puzzle djeluje u sastavu: Ratka Rural za vokalom, Armageljon Espaljon za gitarom, Bartol za basom i gospodin T. za bubnjem.

 

Više informacija o One Piece Puzzle možete pronaći na: www.myspace.com/onepiecepuzzleband i http://opp.com.hr

 

U dijelu predviđenom za zagrijavanje, nastupiti će riječki četveročlani alternative hard-core sastav Uma Thurman u kojemu na mjestu vokalistice djeluje Doli Šamarčina (ex Super Sexy Flesh Eating Zombie Strippers). Zanimljivo je kako prema tvrdnjama članova benda, stilsko okruženje Ume Thurman može biti pojašnjeno kao „ispljuvak višegodišnje nagomilane inspiracije pomiješane sa stoner jamovima i žestokim dionicama na foru "Tarantino" filmova te Texas pustinjskih tripova“, a osim Doli u ovom nesvakidašnjem bendu nalaze se i Lungs Green, Kralj Zla te Lizz-Lizz Trash.

 

Više informacija o grupi Uma Turman potražite na: www.myspace.com/umathurmanri

 

Isto tako, u uvodnom dijelu ovog koncerta, naći će se i Metanoia iz Pule - psychedelic rock sastav, u kojemu se nalaze mladi pulski glazbenici koji otvaraju svojevrsno novo poglavlje na pulskoj sceni. Do sada su zabilježili više koncertnih nastupa na lokalnom području, te dvije demo snimke.

OPP Pula Uljanik petak travanj album promocija Rijeka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati