Od 20. rujna "Latinica" će i dalje biti kontroverzna

Od 20. rujna "Latinica" će i dalje biti kontroverzna

7.9.2010. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Zabava

Petnaest minuta dulja nego dosad, ali jednako kontroverzna kao i proteklih 17 godina, tako Denis Latin najavljuje novu sezonu "Latinice" koja 20. rujna, nakon jednogodišnje stanke, kreće svakog ponedjeljka na HTV1. Već prva emisija trebala bi uzburkati duhove, jer će se Latin i ekipa istraživačkih novinara pozabaviti aferom "Hypo".

- Osim Hypo banke, među prvim emisijama bavit ćemo se Haaškim sudom i Antom Gotovinom, ali kao i dosad, nećemo prežvakavati stare materijale, nego donositi nove i ekskluzivne. Špica emisije, studio i scenografija ostaju isti zbog rigoroznih mjera štednje na HRT-u, kazao je Latin.

Ništa bez konflikta
Novi početak jedne od najdugovječnijih prisavskih emisija ipak ne može proći bez konflikata unutar kuće: Latin je od urednika informativnog programa Renata Kunića tražio istu ekipu koja je i dosad radila najrelevantnije priloge koji su imali odjeka u javnosti, ali je ovaj, iz nepoznatih razloga, odbio pripustiti u emisiju Sašu Kosanovića i Jagodu Bastalić.

Riječ je o reporterima koji su zadnjih desetak godina otvarali teme koji su "Latinici" osiguravali visoke rejtinge gledanosti pa je tako Kosanović radio prilog o imovini Ive Sanadera u vrijeme kad je bivši premijer imao golemi utjecaj na medije, poglavito na HTV.

- Tražio sam istu ekipu, ali su odobreni svi osim Kosanovića i Bastalić. Ta priča, barem što se mene tiče, još nije završena. S Kunićem sam još u lipnju dogovorio da se "Latinica" i dalje radi oštro, bez ikakvih ustupaka i pritisaka sa strane, poručio je Latin.

Kandidatura kao šala
Upitali smo ga ima li i dalje političkih ambicija, nakon što je zbog najave svoje predsjedničke kandidature, izgubio emisiju na godinu dana.

- Nemam. Ta kandidatura je bila šala koja je Hloverki Novak Srzić i Vanji Sutliću dobro došla da mi zabrane emisiju, oštro će Latin prema direktorici programa, možda i zbog toga što Hloverka nema više nikakve nadležnosti nad Informativnim programom.

"Latinica" će se i dalje snimati unaprijed iako su njeni najveći protivnici, kako iz visoke politike tako i iz Programskog vijeća HRT-a, kazivali da će opet na male ekrane tek kad se bude snimala uživo.

- Ništa nije sporno u snimanju unaprijed, to je još jedna Hloverkina izmišljotina. U "Latinici" smo uvijek izvlačili deblji kraj jer smo 17 godina govorili istinu, što Hloverka nikad nije radila, zaključuje Latin već poslovičnim opaskama na račun svoje bivše šefice.

Branimir ZEKIĆ

 

latinica denis latin televizija politika tv talk show
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati