Nove zvijezde u kategoriji Znanost

Nove zvijezde u kategoriji Znanost

4.10.2007. // Net.hr // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Komisija za nominacije u projektu Hrvatska ulica slavnih, u kategoriji Znanost, predložila je 5 živih i 5 umrlih osoba za dobivanje zvijezde u Hrvatskoj ulici slavnih koja se nalazi na atraktivnoj opatijskoj šetnici Slatina.

Zvijezdu među živućim znanstvenicima mogli bi dobiti Korado Korlević, Željko Reiner, Emilio Marin, Davor Pavuna i Milan Moguš, a posthumno su nominirani Andrija Mohorovičić, Lavoslav Ružička, Vladimir Prelog, Ivan Supek i Andrija Štampar.

O lauretima odlučuju građani koji će prije i tijekom glasovanja više informacija o nominiranim osobama moći prikupiti putem Extra magazina, Večernjeg lista, 24sata, Portala Net.hr, ali i drugih medija koji prate ovaj projekt.

Javnost će za svoje favorite moći glasovati putem telefona čiji će broj biti prikazan u sklopu oglasa koje objavljuju navedeni medijiski partneri.

Glasovanje treba početi 9. listopada i trajat će do 26. listopada, nakon čega će se sukladno najvećem broju glasova građana proglasiti laureati u kategoriji Znanost za ovu godinu.

Otkrivanje zvijezda planira se za 23. studeni nakon čega će Hrvatska ulica slavnih imati ukupno 24 stanovnika.

Istoga dana u večernjim će satima za sve dosadašnje laureate, partnere te brojne uzvanike, biti upriličena završna ovogodišnja svečanost pod pokroviteljstvom gradonačelnika Opatije Amira Muzura. Svečanost će biti održana u Zlatnoj dvorani hotela Imperial.

croatian walk of fame Opatija znanost znanstvenici
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati