Nikola Tesla predvidio Blackberry prije sto godina

Nikola Tesla predvidio Blackberry prije sto godina

4.5.2010. // Javno // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Poznati hrvatski fizičar još je početkom prošlog stoljeća predvidio pojavu uređajaa kojim se bez žice mogu slati poruke diljem svijeta.

 

Pionir fizike, Nikola Tesla, predvidio je mobitel još prije stotinu godina te je o tome napisao članak u časopisu ‘Popular mechanics’ 1909. godine. Poznati znanstvenik još je tada smatrao da je bežična energija budućnost, piše britanski Telegraph.

U svom članku, napisao je kako će jednog dana biti moguće slati poruke bez žice diljem svijeta. Tesla, koji je većinu života živio u Americi, zamišljao je uređaj veličine dlana kojim će jednog dana ljudi diljem svijeta moći komunicirati s prijateljima. Također je dodao kako će time započeti nova era tehnologije.

- Nikola Tesla je predvidio tehnologiju koja je danas, sto godina kasnije, još uvijek na početku - izjavio je sadašnji urednik časopisa 'Popular mechanics', Seth Porges.

 

No, neka njegova predviđanja nisu se ostvarila, poput osobnih helikoptera, letećih auta, aerodroma na vrhu visokih zgrada te pećnica koja također može biti sušilo za kosu.

 

U prvoj polovici 20. stoljeća brojni drugi znanstvenici koji su također pisali za gore spomenuti časopis, zamišljali su vlakove koji se transportiraju pomoću balona na vrući zrak, vatrogasce s kacigama koje prskaju vodu i brojne druge izume.

 

nikola tesla tesla znanost blacberry vizionarstvo budućnost izum
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati