Natječaj za umjetnike Outlook i Dimensions festivala

Natječaj za umjetnike Outlook i Dimensions festivala

24.3.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Želite li pokazati svoje umjetničke radove ispred 15 tisuća ljudi?
 Festivali Outlook i Dimensions traže kreativne umove koji će izložiti svoje radove i oživjeti tvrđavu Punta Christo tokom dva tjedna trajanja festivala, od 27. kolovoza do 7. rujna.

 

Tvrđava Punta Christo na šumom prekrivenom poluotoku je jedna od najzanimljivijih svjetskih festivalskih lokacija; napuštena tvrđava sagrađena u 19. stoljeću smještena unutar zaboravljenog svijeta! Omeđena kristalno čistim Jadranskim more u kojem se tokom dana reflekira nebesko plavetnilo, a nakon što se sunce spusti i zvučnici krenu 
drhtati… festival se pretvara u potpuno drugačiju zvijer!

 

POVIJEST

 

OUTLOOK
Outlook festival je vodeći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture koji se neprestano razvija. Outlook se održava u 200 godina staroj napušteno tvrđavi pored grada Pule, u Istri, jednom od najljepših obalnih dijelova Hrvatske. Outlook je predvodnik bass glazbe, a u Hrvatsku dovodi neke od najaktualnijih imena sa vrlo žive i svježe plesne scene širom svijeta. (za više informacija posjetite www.outlookfestival.com)

 

DIMENSIONS
Rođen 2012. Dimensions se održava na istoj lokaciji kao i Outlook samo vikend vikend ranije. Dimensions je intiman i chic festival koji slavi najbolje od underground elektronske glazbe širom planeta.  (za više informacija posjetite www.dimensionsfestival.com).

 

SMJERNICE: Vizualizirajte zvuk i pokrete, istražite zvukove festivala; kako doživljavamo, osjećamo i komuniciramo s glazbom. Ove smjernice pomoći će vam iskoristiti šansu da vizualno dočarate plesnu glazbu i osjećaje koje budi soundsystem kultura. 

Tražimo širok raspon inovativnih vizualnih umjetnika i kreativnih umova koji bi izložili svoje radove i bili dio ovogodišnjih festivalskih izdanja. Za uzvrat nudimo vam jedinstvenu festivalsku atmosferu u kojoj ćete realizirati svoje ideje.

 

Prije nego što se prijavite razmislite kako vaš rad može biti uklopljen i iskorišten za vrijeme festivala. Želimo biti iznenađeni vašom kreativnošću, vašom vizualnom estetikom te impresionirani vašom originalnošću.

 

CILJ
 - zagolicati maštu posjetitelja festivala i istaknuti prirodne ljepote festivalske lokacije


 

NAPOMENE
- uzmite u obzir tekst i slike
- iskoritite bilo koji medij koji najbolje korespondira s vašim radom
, ali imajte na umu ograničenja koje donosi rad u stranoj zemlji te budite potpuno samostalni u gradnji, kao i rastavljanju vašeg projekta nakon festivala

- trebate biti na raspolaganju od sredine kolovoza do ranog rujna 2014. godine te na festivalsku lokaciju doći barem deset dana prije otvaranja festivala (od 18. kolovoza)
 - autorima koje odaberemo ćemo osigurati festivalske ulaznice, smještaj, hrana i piće za vrijeme stvaranja rada

 

ROK ZA PRIJAVE:  22. travanj 2014.

- svoje prijave šaljite isključivo na creativeproposals@nvsmusicgroup.com s vašim imenom u naslovu emaila
- molim vas pošaljite nam svoje puno ime, trenutnu adresu stanovanja, datum rođenja, broj telefona i email adresu
- odgovorit ćemo svim kreativnim prijavama te ćemo održati razgovore s najuspješnijim autorima

 

SRETNO!

Pozitivan ritam umovi kreativa tvrđava napomene smjernice Dimensions Outlook Štinjan Pula pozitiva Punta Christo natječaj umijetnici radovi cilj
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati