Najpoznatije pjesme iz filmova

Najpoznatije pjesme iz filmova

8.4.2008. // Total Portal // Objavljeno u kategoriji Film

Ove su vam pjesme sigurno poznate. Čim ih čujete, u glavi vam se već pojavljuju scene iz poznatih filmova kao što su Rocky ili Prljavi ples. Donosimo vam listu pjesmama koje su obilježile filmsku industriju.

Kosa - Aquarius

Film je nastao 1979. godine po broadwayskom mjuziklu, a režirao ga je Miloš Forman. Priča je smještena u New York, za vrijeme Vijatnamskog rata, a opisuje dogodovštine skupine hipija koji pokušavaju izbjeći regrutaciju.

Rocky - Eye of the Tiger

Pjesma je nastala 1982. godine, a otpjevala ju je grupa Survivor. Napisana je na zahtjev Sylvester Stallonea za film Rocky III.

 

Diplomac - Mrs. Robinson

Pjesmu se pojavila 1967. godine u filmu Diplomac, a otpjevali su je Simon & Garfunkel. Uz manje izmjene, pojavljuje se i godinu dana kasnije na njihovom albumu Bookends.

Flashdance - What a Feeling

Radnja je smještena u Pittsburghu gdje 18-godišnja egzotična plesačica Alexandra Owens, koju igra Jennifer Beals, pokušava upisati prestižnu glazbenu školu. Za pjesmu What a Feeling pjevačica Irene Cara dobila je Oscara.

 

Purple Rain

Istoimeni film režirao je 1984. godine Albert Magnoli koji je zajedno s Williamom Blinnom napisao i scenarij za film. Glavnu ulogu tumači Prince koji je i otpjevao pjesmu za film. Purple rain je u kinima zaradio preko 100 milijuna dolara.

Groznica subotnje večeri - Stayin' Alive

John Travolta igra Tonya Maneroa, problematičnog mladića čiji se život vrti oko odlaska vikendom u lokalnu diskoteku gdje zaboravlja sve probleme u svom životu. Film je popularizirao disco muziku, a Travoltu učinio zvijezdom. Soundtrack filma na kojem su disco pjesme grupe Bee Gees, postao je jedan od najprodavanijih svih vremena.

 

Briljantin

Pjesma Grease Frankiea Vallija postala je najprodavanijih singl u SAD-u 1978. godine. Napravljena je za istoimeni film u kojem glavne uloge tumače John Travolta i Olivia Newton John.

Prljavi ples - Time of My Life

Sademnaestogodišnja Baby koju tumači Jennifer Grey provodi praznike s roditeljima u ljetovalištu Catskills. Tamo upoznaje instruktora plesa Johnnyja, kojeg tumači Patrick Swayze. Pjesma The Time of My Life nagrađena je i Oscarom.

 

Titanic - My Heart Will Go On

Tematska pjesma iz filma Titanic izašla je 1997. godine. Otpjevala ju je kanadska pjevačica Celine Dion, a pjesma je kasnije izašla i na njezinom albumu Let's Talk About Love. Prodana je u 18 do 27 milijuna primjeraka, a Celine je za nju dobila i Oscara.

Pulp Fiction

Film je 1994. godine režirao Quentin Tarantino, koji je zajedno s Rogerom Avaryem napisao i scenarij. Riječ je o kriminalističkoj drami, nelineare radnje, s bogatim dijalozima i ironičnom mješavinom humora i nasilja. Film je bio nominiran za sedam Oscara, a dobio je jednog i to za najbolji orginalni scenarij.

 

 

pjesme iz filmova Briljantin Pulp Fiction Mrs Robinson Purple Rain Diplomac Groznica subotnje večeri Rocky Titanic
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati