Na porečkoj Peškeri od 6. do 8. srpnja Rise Up Festival - Rita Ora glavna zvijezda

Na porečkoj Peškeri  od 6. do 8. srpnja Rise Up Festival - Rita Ora glavna zvijezda

2.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Rise up Poreč Music Festival, kojim se otvara sezona glazbenih festivala u Istri, ove će se godine održati 6., 7. i 8. srpnja na porečkoj Peškeri. Riječ je o drugom Rise Up Poreč Music Festivalu u nizu te je porečka Plava Laguna i ove godine generalni sponzor.


 Ove godine glavna internacionalna zvijezda bit će fantastična Rita Ora, točnije Rita Sahatçiu Ora. Britanska pjevačica podrijetlom s Kosova od nedavno se našla u fokusu svjetske scene kada je nastupila na proslavi 10 godina nezavisnosti Kosova, odakle se kao beba preselila s roditeljima u London. Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi "Awkward", pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, "How We Do (Party)" i "R.I.P.", koji su dosegli vrh UK ljestvice. Popularna glazbenica po prvi puta nastupa u Hrvatskoj, a  njezin premijerni nastup pred hrvatskom publikom poziv je obožavateljima diljem Europe da dođu u Poreč.


U subotu 7.7. prije Rite Ore nastupiti će mlada glazbena diva Franka Batelić, koja će ove godine s pjesmom Crazy predstavljati Hrvatsku na Euroviziji.


U petak 6.7. na porečkoj Peškeri nastupit će Mia Dimšić, Severina i energični slovenski DJ duo Vanillaz, dok će u nedjelju 8.7.biti dan u kojem će uživati  punk, reggae i rock publika. Head lineri završne večeri su Dubioza kolektiv, Edo Maajka, Damir Urban i Filip Motovunski. Glazbeni program nadopunit će i resident DJ-jevi. Aftermovie 2017. možete pogledati na https://www.facebook.com/PorecRiseUp/videos/1025908637546177/.


Ulaznice za Rise Up 2018. mogu se kupiti na eventim.hr.


rise up festival poreč rita ora poreč peškera franka batelić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati