Motovun film festival: Propeler Motovuna" pripao peruanskom filmu "Listopad"

Motovun film festival: Propeler Motovuna" pripao peruanskom filmu "Listopad"

30.7.2010. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Film

Peruanski film "Listopad" ("October") redatelja Daniela i Diega Vege dobitnik je glavne nagrade "Propelera Motovuna" na ovogodišnjemu 12. Motovun film festivalu, odluka je to žirija koja je objavljena na večerašnjoj konferenciji za novinare u Motovunu prije svečane dodjele nagrada.

U međunarodnome žiriju ove su godine bili slovenski redatelj Karpo Godina (predsjednik) te hrvatska glumica Nataša Dorčić i slovački redatelj Dušan Trančik (članovi), a "Propeler Motovuna" dodijelili su filmu "Listopad" za "emocionalnu i sugestivnu sliku ljudskih odnosa i gorkosti života izloženu čistim filmskim jezikom".

Posebno priznanje dodijeljeno je talijansko-njemačko-švicarskom filmu "Četiri lica" ("The four times") redatelja Michelangela Frammartina za, kako se navodi u obrazloženju, "originalnu priču o protoku vremena mikrokozmosa našeg života".

Nagrada "Bauer" za film godine u regiji u konkurenciji zemalja bivše Jugoslavije dodijeljena je hrvatskom filmu "Crnci" redatelja Gorana Devića i Zvonimira Jurića, a nagrada "Motovun online" za kratke filmove pripala je švicarsko-njemačkom filmu "Jaja" ("Balls") redatelja Chrisa Niemeyera.

Nagrada međunarodnog žirija filmskih kritičara "Fipresci" pripala je ove godine filmu "Četiri lica" Michelangela Frammartina, a "Nepotkupljiva nagrada", koja se dodjeljuje u suradnji s udrugom "Transpareny International" kao nagrada za najbolji film koji se bavi problematikom ljudskih prava, pripala je francuskom filmu "U početku" ("In the beginning") redatelja Xaviera Giannolija.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na večerašnjoj svečanosti zatvaranja festivala

film motovun film festival propeler motovuna nagrada
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati