Massive Attack rasprodali pulsku Arenu i hipnotizirali brojne posjetitelje

Massive Attack rasprodali pulsku Arenu i hipnotizirali brojne posjetitelje

26.8.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Izvanredan običaj organizatora festivala Outlook i Dimensions da prije svakog izdanja organizira i koncert najave na otvorenoj pozornici spektakularne pulske Arene, sinoć je doživio svoj vrhunac – rasprodano gostovanje kultne britanske trip-hop skupine Massive Attackhipnotiziralo je i oduševilo do posljednjeg mjesta popunjenu Arenu. Ovo je ujedno najposjećeniji do sad organizirani koncert od strane Outlooka i Dimensionsa.

S posljednjim zrakama sunca koje su se probijale kroz arkade pulskog amfiteatra, na pozornicu velikog najavnog koncerta polujubilarnog, petog izdanja Dimensions festivala popeo se mladi jazz saksofonist Kamasi Washington sa svojim orkestrom te je virtuoznom svirkom uveo okupljene posjetitelje u koncert koji će se pamtiti kao jedan od najuspješnijih ikad održanih u Areni.

Naime, glavna zvijezda koncerta bio je Massive Attack – utjecajni britanski glazbeni sastav koji na sceni djeluje već 25 godina, kako smo se sinoć uvjerili – s entuzijazmom, bez kreativne krize i s jednakim interesom za goruća svjetska, hrvatska i regionalna socio-politička pitanja. Publika je, očekivano, najemotivnije reagirala na klasike Massive Attacka poput pjesama Angel, Safe From Harm i Unfinished Sympathy, dok su ih novinski naslovi iz domaćih medija o političkoj i estradnoj sceni projicirani na video zid u jednakoj mjeri brinuli i zabavljali.

«Osjećali smo se vrlo skromno nastupajući na povijesnom lokalitetu kakva je Arena. Publika je učinila taj doživljaj veličanstvenim. Nadamo se da su ideje i poruke s pozornice odgovarale trenutku,» izjavili su Robert 3D Del Naja i Grant Daddy G Marshall, čelni članovi Massive Attacka, netom nakon koncerta.

Nakon melankolično-aktivističkih Attackovaca, scenom su zavladali detroitski house i techno autoritet Moodymann sa svoje dvije vjerne pratiteljice. Trojac je rasplesao međunarodni sastav mlađe, ali i malo starije publike koja se zabavljala do ranih jutarnjih sati.

Uvijek rado slušan showmaker Moodymann svoje će trikove u četvrtak isprobati i na posjetiteljima prvog dana Dimensions Festivala. Moodymann nastupa na obnovljenoj i proširenoj pozornici The Clearing na kojoj će naslijediti Darkstar – utjecajan duo britanske elektroničke scene koji inspiraciju za tekstove pjesama nalazi u pričama mlađeg dijela lokalnog stanovništva. Svi posjetitelji željni tvrđeg techno zvuka uputit će se prema pozornici The Void na kojoj će DJ bravure pokazati jedan od vodećih techno izvođača današnjice – Ben Klock. Na Mungo's Courtyard se vraća jedan od začetnika dubstepa, Mala, a na pozornicu The Stables (nekadašnja Fort Arena), penje se i Moritz Von Oswald koji će nam se, prije nego u petak nastupi u formi tria, predstaviti svojim DJ setom.

Na popisu izvođača za petak, subotu i nedjelju nalaze se neki od najvažnijih DJ-eva, producenata i sastava različitih glazbenih rodova te predstavnici uzbudljivih glazbenih etiketa. Marcell Dettman i Tama Sumopredstavit će paletu zvukova kultnog berlinskog kluba Berghain i etikete Ostgut Ton, nakon 20 godina pauze nastupom uživo razveselit će nas čikaški pionir house glazbe Larry Heard aka Mr. Fingers, iz Australije stiže novo vruće ime future-soula – sastav Hiatus Kaiyote, a veliki DJ mag Richie Hawtin predstavit će se posebno za Moat skrojenim četverosatnim techno setom. Na festivalu će nastupiti i nemali broj domaćih izvođača među kojima ističemo koncerte ABOP-a i Chuia te nastup najvećeg techno autoriteta u nas – Petra Dundova. Popularni zagrebački klub Sirup u subotu će dirigirati malom, ali opakom pozornicom Noah's Ballroomom.

U prodaji je ograničeni broj festivalskih ulaznica po cijeni od 850 kn za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Također, dostupan je i ograničeni broj dnevnih ulaznica po cijeni od 250 kuna, dvodnevnih od 500 kuna te trodnevnih po 700 kuna. Ulaznice će se moći kupiti na glavnom festivalskom ulazu, na blagajnama koje rade po sljedećem rasporedu: 
Četvrtak 25. kolovoza – 00 do 04 
Petak 26. kolovoza – 11 do 04 
Subota 27. kolovoza – 11 do 04 
Nedjelja 28. kolovoza – 11 do 02

Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

Arena koncert otvaranja Pula Istra Hrvatska Massive Attack koncert ulaznice festival Punta Christo Štinjan prijevoz brodovi posjetitelji Petar Dundov
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati