Martinska kod Šibenika postaje nova ljetna festivalska destinacija

Martinska kod Šibenika postaje nova ljetna festivalska destinacija

19.4.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Predstavljamo vam Martinsku, novu i jedinstvenu festivalsku lokaciju smještenu u srcu Dalmacije, preko puta povijesnog Šibenika, koja će ovoga ljeta ugostiti čak šest festivala. U razdoblju od 13. srpnja do 19. kolovoza, Martinska će biti idealno mjesto za sve ljubitelje dobre i raznovrsne glazbe, dobrog provoda uz ležernu atmosferu i opuštanja uz raznovrsne ljetne aktivnosti.

12 1

Smještena direktno preko puta grada Šibenika, na jedinstvenom srimskom poluotoku i na samom ulazu u šibensku luku, nekadašnji važan prometni punkt te gradsko kupalište i izletište mnogih generacija, Martinska uz inicijativu Grada ŠibenikaTurističke zajednice grada Šibenika i organizatora festivala otvara novu stranicu svoje povijesti. Gotovo će svaka subkultura svoje mjesto pod suncem ovoga ljeta moći pronaći u prekrasnom ambijentu plaže i nekadašnjeg kampa Martinska, koja u svom bogatom ljetnom konceptu nudi šest žanrovski različitih festivala, a to su redom; RegiusSeasplashKanalNoxMembrain i Blast festival.

Ovogodišnju sezonu glazbenih događanja otvorit će 9. Regius festivalkoji se odvija 12. i 13. srpnja, a kojeg karakterizira glazbena šarolikost i eklektičnost u izboru stilova, žanrova i samim time izvođača. Na line upu su za sada najavljeni Sajsi MC, Marin Ivanović Stoka, Cold Snap, Piknik Park - Linkin Park Tribute Band, Dreger Rofellos i Babilonska. Regius festival promovira kulturu i glazbu široke lepeze alternativnih žanrova.

Ove godine po prvi puta na Martinskoj će se održati i najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te soundsystem kulturi - Seasplash, koji nakon 16 godina iz Istre dolazi na izlet u Dalmaciju i zauzima plažu od 18. do 21. srpnja. Osim programa na Martinskoj festival će i po prvi puta imati koncert otvorenja i to u srijedu 17. srpnja, na prekrasnoj tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku. Festivalski line up ove je godine predvode Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi, a uskoro izlazi još jedna najava izvođača.

26. i 27. srpnja rezerviran je za sve one koje vole žestoko i veselo. Naime, taj je termin pripao Kanal Festu koji se ove godine odvija po drugi put i ugošćuje isključivo punk bendove, ali i njegove podžanrove kao što su punk rock i HC, sve u organizaciji Udruge Liješnjaci.

Prvi vikend kolovoza, 2. i 3. kolovoza, na Martinskoj kreće NOX Festival - dvodnevna fešta elektroničke glazbe. Tijekom dva dana na dvije pozornice, NOX će ugostiti izvođače iz Hrvatske, regije i inozemstva - žanrovski podijeljene na melodičnu elektroničku glazbu i nešto žešći zvuk. Od ukupno dvadesetak imena koji dolaze u Šibenik, dosad je objavljeno šest imena, a to su Juan Atkins, Red Axes, Petar Dundov i Coeus, DJ Jock i domaćin Lawrence Klein.

Martinska koja se smjestila na prostoru bivšeg kampa u šibenskom kanalu ove godine je dom i Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji. U četiri dana programa na tri pozornice nastupit će preko 80 izvođača iz Hrvatske i svijeta koji će publici donijeti najaktualnije trendove drum and bassa, dubstepa, grimea, duba, global/tropical bassa i subžanrova, te time zbližiti kulture i ljubitelje bass glazbe. Neka od imena koja nas očekuju na Membrain Festivalu od 8. do 11. kolovoza su Loxy, DLR, Overlook, Clarity, Ruffhouse...

Martinska-2019-B1-poster-001 1

Hrvatsku DJ scenu na Martinskoj će ovo ljeto predstaviti Blast Fest koji ujedno i zatvara festivalsku sezonu na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji od 16. do 18. kolovoza. Cilj Blasta je da se kroz glazbu, ples i ambijent umrežavaju mladi, dijele znanja, šire pozitivnu energiju te tako zaokruže samu svrhu postojanja Blasta, koji se održava pa principu slobodnih donacija.

Martinska će osim festivala kroz ljeto imati i niz dodatnih jednodnevnih i dnevnih događanja koji će obogatiti ponudu ove prekrasne lokacije. Jedan od takvih programa je i TLM Festival Warm Up - uvertira u peto izdanje TLM (Too Loud Music) festivala koji se održava u Šibeniku pod organizacijom Udruge Oksid. Na tragu širenja vlastitog djelovanja i suradnje odlučili su napraviti zagrijavanje za festival 25. srpnja upravo na lokaciji plaže Martinska, a program će otkriti uskoro.

Potencijal ovako bitne inicijative za turistički i glazbeno-kulturni razvoj Šibenika i regije prepoznali su Grad Šibenik i Turistička zajednica, pa se stoga cijeli ljetni program na Martinskoj odvija pod njihovim pokroviteljstvom. Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika, Paško Rakić, izjavio je: „Ponosni smo što će Šibenik ove godine ugostiti brojne festivale te predstaviti još jednu od svojih prirodnih ljepota – Martinsku, koja s pripadajućim kampom i kupalištem, postaje jedinstvena glazbena scena sa spektakularnim pogledom na Krešimirov grad. Ljeto u Šibeniku obilježit će tako i bogata ponuda događanja alternativnih glazbenih žanrova, uključujući i elektronsku glazbu. Upravo zahvaljujući promišljenom i sustavnom ulaganju u obogaćivanje kulturne i turističke ponude, Šibenik ostvaruje kontinuirani rast dolazaka i noćenja gostiju iz cijelog svijeta, a dodatno pozicioniranje Grada kao jedinstvene festivalske destinacije pridonijet će međunarodnoj promociji Šibenika te ga svrstati na kartu ljetnih top destinacija.“

Ljeto 2019. za Martinsku će biti posebno i šaroliko kao nikada do sada. Preostaje samo vidjeti i doživjeti taj festivalski ugođaj.

ezgif.com-video-to-gifšibenik festivali pozitivan ritam party glazba
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati