Manu Chao La Ventura dao podršku mladom zagrebačkom bendu S3ngs!

Manu Chao La Ventura dao podršku mladom zagrebačkom bendu S3ngs!

30.3.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Manu Chao La Ventura na turneji naziva "La Ventura" dolazi u formi tročlanog sastava, pa će tako i kao predgrupa nastupiti jedan mladi tročlani sastav iz Zagreba. S3ngs su mladi zagrebački indie rock trio koji je zbog svojih iskrenih i dinamičnih nastupa te izvrsnog debitantskog albuma upravo savršen izbor za nastup prije Manu Chaoa 4. travnja u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Osim što nastupaju kao tročlani sastav, sa Manu Chaom ih povezuje još jedna stvar, a to je izdavanje albuma za nezavisnu etiketu. S3ngsi su jedan od rijetkih mladih izvođača koji su izdali album zahvaljujući prije svega vlastitom trudu i upornošću.
 

Aktivni od 2007., u posljednje četiri godine odradili su više od 70 koncerata diljem Hrvatske, BiH i Slovenije, izdali dva EP-a "Gledam Balkan s balkona" i "S čim da te lupim", a prošle godine izašao je i njihov dugoočekivani album "Moderno trijezan" na nezavisnoj etiketi OSA. Zahvaljujući brzim ritmovima, kvalitetnim tekstovima i žestokom zvuku u kojem se osjete snažni utjecaji new wavea, rocka, punka te britanskog rocka šezdesetih, album je brzo zapeo za oko brojnim domaćim glazbenim kritičarima koji ne štede pohvale na račun benda. Dubravko Jagatić ih opisuje kao "bend u kojem leži budućnost hrvatskog rocka jer su uspjeli obuhvatiti u svojim pjesmama utjecaje globalnih i lokalnih rock veličina kao i svježinu čitave nove generacije mladih rokera koji grizu sve pred sobom kako bi pokazali što znaju i umiju ", Aleksandar Dragaš smatra da "zvuče upravo onako kako bi trebali zvučati suvremeni hrvatski rock-bendovi", dok Zlatko Gall opisuje album na sljedeći način; "Čvrsta ritam sekcija, zvečeće i praskave gitare te sjajan vokal konstanta su albuma koji, pored odličnih žestica, nudi i zanimljive izlete."

Album "Moderno trijezan" prepun je sjajnih pjesama zaraznih melodija koje pršte energijom i neopterećenošću te sasvim sigurno mogu stajati uz bok glazbi bendova kao što su Arctic Monkeys, Libertines ili Editors, uz jedinu razliku što S3ngs pjevaju na hrvatskom.

Ipak, unatoč kvalitetnom materijalu, S3ngsi su izbačeni iz konkurencije za ovogodišnjeg Porina. Kao razlog navodi se "nestandardni" izbor CD medija na kojem je album tiskan iako članovi benda vjeruju da pravi uzrok njihove diskvalifikacije leži u činjenici da je njihov album izdala nezavisna, a ne velika izdavačka kuća.

Upravo zato Manu Chao La Ventura je odlučio podržati S3ngse koji će zasvirati kao predgrupa na rasprodanom koncertu turneje "La Ventura", a dečki su odlučili da ih ništa neće zaustaviti na njihovom putu te su svoj album stavili na besplatno 'skidanje' na njihovoj stranici, a upravo objavljeni spot za prvi singl "Disciplina" s albuma "Moderno trijezan" može se pogledati na youtube kanalu.

Info:
 

YouTube: S3NGS: "DISCIPLINA" sa albuma "MODERNO TRIJEZAN"

Zahtjevi za akreditacije za koncert Manu Chao zaprimaju se još danas, više informacija na: www.multikultura.org

La Ventura Manu Chao La Ventura S3ngs Zagreb
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati