Manje od mjesec dana do Dimensions festivala!

Manje od mjesec dana do Dimensions festivala!

30.7.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Manje od mjesec dana ostalo je do početka Dimensions festivala, koji se po treći put, od 27. do 31. kolovoza 2014., vraća na idiličnu lokaciju poluotoka i tvrđave Punta Christo u Štinjanu pored Pule i dovodi neka od najvećih talenata svjetske elektronske glazbe.

Sa specifičnim pristupom biranja uzbudljivih, jedinstvenih, izazovnih i cijenjenih glazbenika Dimensions festival se pozicionirao kao jedan od epicentara elektronske glazbe. Više od dvjesto izvođača predstavit će najbolje od house, techno, jazz, funk, soul, drum and bass, psych i pop glazbe, a uz bok najvećih imena tih žanrova publika će imati priliku čuti i nove generacije nadolazećih talenata.

Smješten na tvrđavi iz 19. stoljeća, s pogledom na Brijune i pulski zaljev, s 11 životopisnih dnevnih i noćnih pozornica, preko 30 zabava na brodovima i kampom odmah uz plažu Dimensions festival uz kvalitetan glazbeni program nudi i nezaboravno festivalsko iskustvo.

 

Dan prije početka samog festivala, u srijedu, 27. kolovoza Arena u Puli, dvije tisuće godina star i jedan od šest najvećih rimskih amfiteatara u svijetu ponovno će postati jedinstvena kulisa za koncert otvorenja Dimensions festivala. Pod zidinama Arene, uz pratnju cijelog benda, nastupit će poznati kanadski glazbenik i miljenik hrvatske publike – Caribou i predstaviti album Our Love koji izlazi u listopadu. Uz Caribou glazbena poslastica u Areni svakako je live nastup trenutno najuzbudljivijeg elektronskog tandema današnjice Darkside, kojeg čine proslavljeni njujorški producent Nicolas Jaar i multiinstrumentalist Dave Harrington. Listu izvođača zaokružit će berlinski producent i kompozitor Nils Frahm te pjevač Kwabs. Ulaznice za koncert otvorenja po povoljnijoj cijeni za građane bivše Jugoslavije moguće je naći ovdje.

Sljedeća četiri dana na tvrđavi Punta Christo publika iz više od 50 zemlja svijeta uživat će na koncertu sve popularnijeg ženskog kvarteta Warpaint, zatim uz jednog od najznačajnijih jazz i R&B glazbenika današnjice Roya Ayersa, nagrađivanog eksperimentalnog kompozitora Jona Hopkinsa, legendama housea i techna kao što su pionir minimal techna Robert Hood, još dva detroitska rodonačelnika Moodyman i Juan Atkins, Theo Parrish uz pratnju cijelog benda, Gilles Peterson kao kultna figura scene, osnivač poznate izdavačke kuće Hyperdub Kode 9, legenda dubstepa Mala.

Dozu sirovog, uzbudljivog, čistog techna donose Ben Klock, Marcel Dettmann, Nick Hoppner, Tama Sumo, dok su za opušteniju stranu festivala zaduženi Britanci Jacmaster i Oneman, trenutno dva najkvalitetnija DJ-a na sceni. Sa američkog kontinenta neo-soul i eksperimentalni R&B predstavit će pjevačica Kelela i bend The Internet. Eklektični karakter Dimensions festivala najbolje opisuju sljedeća imena: Goldie, Ben UFO, Motor City Drum Ensemble, Awesome Tapes From Africa i mnogi drugi.

Istaknuti domaći DJ-i koji će na najbolji mogući način predstaviti hrvatsku scenu su DJ i producent Petar Dundov, čija bogata karijera traje već 20 godina, Ilija Rudman, jedan od pokretača domaće underground scene zadnjih deset godina, Eddy Ramich, koji je kao producent i DJ privukao pozornost diljem svijeta te talentirana dama Miss Sunshine.

Domaće boje na dugoj listi izvođača brani će još i Mislav b2b Pytzek (Burek), Sergej Snooze vs Arsen Pavešić (Sirup), cfsn, Mimi, Labud, Novell, Ganik (ekstrakt crew), Bebetto, Zero i Iggy Dub. Iz Srbije stižu Marko Nastić, Tijana T, X Coast i Jackie Dagger, slovenski glazbenici na Dimensions festivalu su Dulash Der DJ i Schrauff, a iz Bosne i Hercegovine stiže Djarmah.

 

 

dimensions festival elektronika party
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati