LABINSKE UDRUGE: Klub liječenih alkoholičara „Centar“

LABINSKE UDRUGE: Klub liječenih alkoholičara „Centar“

13.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Klub liječenih alkoholičara osnovan je 1977.g. tako da ove godine slavi svoj 32. rođendan. Od osnivanja do danas, u klubu je bilo obuhvaćeno 300 liječenih alkoholičara i njihovih obitelji. Klub  trenutno broji 24 člana od čega je više od polovice s područja Grada Labina. Ustrajanje na apstinenciji članova Kluba, glavni je sadržaj rada terapeuta i članova Kluba, što predstavlja trajnu, zahtjevnu i složenu borbu pojedinca i okoline.

 

Terapijski sastanci koje vodi terapeutkinja Sanja Franković održavaju se redovno, jednom tjedno i to utorkom u prostorijama Centra za socijalnu skrb (Istarska 1) s početkom u 18 sati. Na sastancima se obrađuju aktualne životne teme članova kluba, kao i teme alkoholizma s edukativnog aspekta.

 

Tijekom 2009. godine Udruga je u cijelosti ostvarila predviđeni plan rada u svojoj primarnoj djelatnosti, odnosno u redovitom održavanju grupnih terapeutskih sastanaka, zatim u savjetodavnom radu (s pojedincima i njihovim obiteljima), te u provođenju prijateljskih kontakata s obiteljima članova u smislu prevladavanje kriza u apstinenciji ili obiteljskim odnosima te u svrhu osnaživanja pojedinca i obitelji u prevladavanju poteškoća.

 

Ove godine krenulo se s provođenjem programa stručne edukacije terapeuta koji se provodi u četiri ciklusa od po tri dana na odjelu alkohologije KBC-a Sestara Milosrdnica u Zagrebu. Do sada su održana dva ciklusa u travnju i studenom ove godine. Održana je i edukacija na Krku, također od strane Saveza klubova liječenih alkoholičara. U lipnju o.g. načelnik policijske postaje Labin održao je predavanje za članove Udruge, na kojem je predstavio djelatnost policije vezano uz probleme alkoholizma u društvu, s naglaskom na temu alkoholizma među mladima.

 

 

PLAN RADA KLUBA ZA 2010.

 

I. Grupni terapeutski sastanci koji se održavaju jednom tjedno, utorkom poslije podne od 18 do 19 sati, kao osnovna djelatnost kluba;

 

II. Prijateljske posjete u obitelj člana kod kojega se pojavljuje kriza u apstinenciji ili u obiteljskim odnosima;

 

III. Suradnja (po potrebi) s čimbenicima radne i šire životne sredine;

 

IV. Suradnja sa sličnim udrugama u Istri i Hrvatskoj, te posjet bolnici Rab, gdje je liječen najveći

broj članova Udruge;

 

V. Edukacija, stručni i manifestacijski sastanci klubova u Hrvatskoj na koje se upućuju predstavnici   Kluba ili terapeut;

 

VI. Javni istupi u cilju primarne prevencije alkoholizma;

 

VII. Savjetodavni rad za alkoholičare, članove obitelji alkoholičara i druge zainteresirane.

 

 

Udruga Klub liječenih alkoholičara „Centar“ Labin

Predsjednik: Josip Zahtila

Kontakt osoba: Sanja Franković, dipl. soc. radnik

Adresa: Istarska 1 (Centar za socijalnu skrb), 52220 Labin

Tel. 856-522

E-mail sanjafrankovic@net.hr

 

labinske udruge labin josip zahtila sanja franković klub liječenih alkoholičara udruge
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati