Kreativne filmske radionice za djecu i mlade u sklopu 62. Pula film festivala

Kreativne filmske radionice za djecu i mlade u sklopu 62. Pula film festivala

6.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Pulski filmski festival već niz godina potiče aktivno uključivanje djece i mladih u razne festivalske aktivnosti dajući im uvid u procesima „iza scene“, te kontinuirano razvija radionice filmskog obrazovanja namijenjene upravo njima.

 

 

Tradicionalni Pustolovni Laboratorij profesora Baltazara i ove godine s veseljem otvara svoja vrata i poziva djecu u dobi od 7 do 12 godina da se do 30. lipnja prijave na nezaboravnu radionicu pod mentorstvom Manuela Šumberca i Vibora Juhasa.  Najmlađe generacije stvaratelja, kroz sedmodnevnu radionicu, samostalnim odlučivanjem, predlaganjem ideja i naposljetku praktičnim radom, realizirati će vlastiti animirani film i u istom tjednu doživjeti premijeru svog uratka na velikom platnu.

 

Za nešto starije, u dobi od 12 do 16 godina, otvorene su prijave za RED radionicu, i to za sudionike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije do 29. lipnja, a ostale međunarodne polaznike do 22. lipnja. Sedmodnevni filmski tečaj, s engleskim kao glavnim jezikom, uključuje upoznavanje sa svim segmentima filmske industrije; kreativnom pisanju, režijom, glumom, kinematografijom, kostimografijom, šminkom i  montažom. Usvajanje i produciranje kratkog igranog filma vršiti će se najsuvremenijim tehnologijama iz filmskog svijeta pod vodstvom stručnjaka iz filmske industrije. Radionicu vodi Dado Valentić, osnivač je vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering.

 

Kritika Mladih filmofila platforma je koja uključuje mlade u dobi od 18 do 29 godina u kritičko analiziranje filmova.  Do 22. lipnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na 62. Puli, a osmorica najboljih kandidata imati će odgovorna zaduženja: gledati nacionalne i međunarodne filmove, komentirati i ocijeniti ostvarenja, sudjelovati u anketama, diskusijama i razgovorima s autorima filmova te pisanje recenzija, bloga i sve to  pod mentorstvom filmskog kritičara Nenada Polimca.

 

Pulski filmski festival poziva sve zainteresirane, starije od 18 godina, da se prijave za volontiranje i pridruže entuzijastičnoj ekipi u realizaciji najvećeg i najposjećenijeg hrvatskog filmskog festivala. Sve odgovorne, društvene, energične i fleksibilne osobe, koje žele steći praksu rada u jednom od mnogobrojnih odjela, mogu se do 22. lipnja prijaviti za iskustvo za pamćenje.

 

Sve se prijave za popratne programe vrše preko mrežne stranice pulafilmfestival.hr, na kojima se mogu pronaći iscrpne informacije o pojedinim programima.

 

PR

 

 

pula film festival film pff djeca kreativne radionice
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati