Korisne web stranice za svjetske putnike

Korisne web stranice za svjetske putnike

11.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na jednom mjestu smo objedinili najkorisnije web stranice za svakog svjetskog putnika, s manje ili više kilometara u nogama. Na njima se, između ostalih, mogu pronaći informacije o zračnim lukama, podzemnim željeznicama, valutama i tečajevima, pa čak i toaletima brojnih turističkih odredišta.

Hopstop.com

Web stranica HopStop internetski je vodič za gradski prijevoz nekoliko svjetskih metropola. Na ovoj se stranici mogu pronaći upute o prijevozu podzemnom željeznicom ili gradskim autobusima. Kako biste pronašli najefikasniji prijevoz potrebno je ukucati adresu trenutne i željene lokacije.

Osim toga, na ovoj stranici možete pronaći i zanimljive restorane, hotele, klubove, gradske atrakcije i znamenitosti, shopping centre i salone ljepote. HopStop turistima koji su na proputovanju kroz više zemalja nudi planiranje nastavka putovanja, a za sve dobivene informacije postoji mogućnost slanja preko e-maila ili SMS poruka.

Oanda.com

Oanda je specijalizirana stranica namijenjena poslovnim ljudima, investitorima, firmama, ali i putnicima. Naime, turisti se ovdje mogu informirati o tečaju valute zemlje koju namjeravaju posjetiti ili se već nalaze u njoj.

Thebathroomdiaries.com

The Bathroom Diaries je najveća svjetska baza podataka toaleta kreirana 2000. godine koja se konstantno nadopunjava. Na stranici se mogu pronaći informacije o više od 12 tisuća javnih toaleta u preko 120 zemalja.

Travelersnet.com

Nudi popis i kontakte više od stotinu međunarodnih zračnih kompanija.

Urbanrail.net

Sadržava iscrpnu mapu i popis svih podzemnih željeznica za više od 300 gradova diljem svijeta. Ova stranica za svaki grad daje osnovni pregled plana i funkcioniranja metroa te usmjerava posjetitelje na korisne linkove.

World-airport-codes.com

World Airport Codes mjesto je na kojem možete pronaći kod, kraticu, duljinu uzletišta, destinacije letenja i sve ostale informacije za gotovo sve svjetske zračne luke. Web stranica trenutno raspolaže informacijama za oko 9500 međunarodnih zračnih luka.

(Shop-in-zagreb.com.hr)

svetski putnici putnik putovanja korisno web
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati