Digital Labin 2023 Top Full M - Digital Labin 2023 Top Full

Istrakon od 25 do 27. ožujka

Istrakon od 25 do 27. ožujka

19.3.2011. // iPazin // Objavljeno u kategoriji Zabava

‘Istrakon’ je znanstveno-fantastična konvencija edukativnog karaktera, koja ove godine obilježava svoje dvanesto izdanje. Kao i svake godine, Istrakon će se održati u pazinskom Spomen domu, od 25. do 27. ožujka.

 

- Na samoj se konvenciji okuplja preko 500 poklonika SF-a i fantasija iz cijele Hrvatske, a raznim sadržajima Istrakona prisustvuje preko 2000 posjetitelja. «Istrakon» iz godine u godinu raste, kako sadržajem, tako i brojem posjetitelja, pa stoga intenzivno radimo na stvaranju uvjeta za prerastanje ‘Istrakona’ iz regionalne u međunarodnu konvenciju te već nekoliko godina dovodimo i uvažene inozemne goste, javljaju organizatori.

Počasna gošća Istrakona 2011 bit će Sanja Lovrenčić književnica i prevoditeljica, koja će održati predavanja u sklopu konvencije.

U programu Istrakona i ove će godine sudjelovati poznati astronom Korado Korlević, astronomsko društvo ‘Vidulini’, doktor znanosti Davor Horvatić i mnogi drugi.

Ovogodišnji program Istrakona 2011 sadržavat će: predstavljanje nove zbirke SF priča. U zbirci se objavljuje 20 najboljih SF priča pristiglih na natječaj za kratke SF priče koji je otvoren 10 mjeseci, s ciljem poticanje kreativnosti i SF stvaralaštva, sajam i prezentaciju knjiga, 16 predavanja različitih tematika od strane stručnih osoba, filmske projekcije SF tematike; edukativne SF&F radionice, SF&F sportske manifestacije, brojne igre za poticanje kreativnosti, kvizove znanja i snalažljivosti te zabavni program.

Za više informacija i detaljniji program pratite www.istrakon.hr.

istrakon sf naučna fantastika edukacija radionice pazin spomendom
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati