Internet će biti zagušen do 2010.

Internet će biti zagušen do 2010.

20.11.2007. // Jutarnji list // Objavljeno u kategoriji Znanost i tehnologija

Potrebe korisnika vjerojatno će uzrokovati veliko zagušenje i usporavanje interneta do 2010. godine, upozorava novo istraživanje.

Američki stručnjaci iz Nemertes Researcha predviđaju da će potreba za prometom sve većeg broja informacija dovesti do usporavanja interneta, što znači da nove verzije Googlea ili YouTubea uopće neće biti lansirane. Tvrtka procjenjuje da bi za dogradnju broadband mreže na svjetskoj razini trebalo uložiti oko 137 milijardi dolara. U protivnom korisnici će se suočiti s frustracijama iz vremena dial-up modema.

Prema istom izvješću, online kupovinu će vjerojatno trebati potvrđivati više puta, a za skidanje videa s YouTubea trebat će znatno više vremena.

"Sljedeći Amazon, Google ili YouTube možda se uopće neće pojaviti, ne zbog nedostatka potražnje, već zbog toga što bi tvrtke u tome mogla spriječiti neodgovarajuća infrastruktura".

Samo u SAD-u oko 75% korisnika interneta gledalo je prosječno 158 minuta video snimaka online u svibnju. Nemertes procjenjuje da bi u infrastrukturu te zemlje trebalo uložiti između 42 i 55 milijardi dolara kako bi se premostio jaz između potražnje i kapaciteta

Internet zagušenje do 2010. tehnologija budućnost web
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati