HARTERA 8 launch party ADAM FREELAND @ Energana, Hartera 25.05.2012.

HARTERA 8 launch party  ADAM FREELAND @ Energana, Hartera 25.05.2012.

11.5.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Jedan od razvaljivača Harterinog plesnog podija vraća se na mjesto zločina - Adam Freeland glavni je gost idućeg Radio Isus partyja u Energani 25. svibnja!

 

Energičnom mješavinom breakbeata, electra i rocka Freeland je palio mase još i prije no što je ta glazbena forma dobila ime nu school breaks, a on bio proglašen njenim ocem. Svoj status jedne od ikona žanra održao je i vođenjem cijenjene izdavačke kuće Marine Parade.

 

Iza njega je nekoliko albuma, hvaljene kompilacije (Global Underground, FabricLive, Back To Mine), pa i jedna nominacija za Grammy. Preostali članovi The Doors upravo su njega tražili za remix "Hello, I love you", brdo produkcije licencirao je za potrebe filmova, video igrica pa i dokumentaraca o borilačkim vještinama, no možda najpoznatiji uradak ostala je kultna uspješnica "We Want Your Soul".

 

Freeland se okušao i u bendovskim vodama, surađujući s facama poput Joeya Santiaga (The Pixies), Tommya Leea (Motley Crue) i Twiggya Ramireza (Marilyn Manson), no i dalje je prvenstveno poznat kao otkačeni DJ koji je pojavom i odabirom glazbe garancija odličnog tuluma, zbog čega uostalom nismo htjeli propustiti priliku da ga ponovo dovedemo u Rijeku!

 

Za zabavu su uz Adama zaduženi Mile Hund, jedan od najpoznatijih domaćih electra i nu disco DJ-a, inženjer zvuka i dizajner audio softwarea, koji se svojim setom predstavio po festivalima i klubovima diljem regije, Pille, riječki promoter breakbeata i pobjednik natječaja "oderi na Harteri" 2008. te Boo Dale, kreator elektroničkog dijela festivalskog programa i općenito jedan od pokretača brojnih glazbenih događanja na riječkom području.

 

Cijena ulaznice u pretprodaji (Eventim) iznosi 50 kn, dok će na dan događaja iznositi 60 kn.

 

Tulum s Freelandom ujedno je veliki launch party ovogodišnjeg, osmog izdanja Hartere, za koju se ulaznice mogu naći u sustavu Eventima po pretprodajnoj cijeni od 250 kn. Cijena ulaznice na ulazu iznosit će 280 kn.

 

A na osmoj Harteri očekuju vas Asian Dub Foundation Sound System, Laurent Garnier pres. LBS, GusGus, Rambo Amadeus i mnogi drugi!

 

Osma Hartera održava se od 19. do 21. srpnja, a organizatori, između ostaloga, pripremaju i interaktivnu smartphone aplikaciju neviđenu na ovim prostorima i strip izdanje te mnoštvo drugih drangulija!

 

Za dodatne informacije o izvođačima na ovogodišnjoj Harteri, pratećoj mobilnoj aplikaciji, nagradnim igrama za upade (da, bit će i toga!) te ostalim atrakcijama pratite nas na:

Adam Freeland Hartera launch party ulaznice Radio Isus Freeland Grammy Boo Dale Pille Mile Hund organizatori smart phone aplikacija Eventim nagradna
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati