Filmoteka: Zero Dark Thirty (2012)

Filmoteka: Zero Dark Thirty (2012)

2.2.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

“Zero Dark Thirty je remek djelo” Annie Schulhof (National Board of Review)
Film Oscarom nagrađene redateljice Kathryn Bigelow, priča o najtraženijem čovjeku u povijesti, oduševio je kritiku koja ga je proglasila jednim od najboljih filmova godine te najizglednijim kandidatom za nagradu Oscar.
Više od jednog desetljeća svijet je bio zaokupljen lovom na Osamu bin Ladena. Dva američka predsjednika, njihova administracija i ostali svjetski vođe neumorno su radili na tome da uhvate vođu terorističke mreže Al Qaeda.
Ali na kraju, mali tim operativaca CIA-e pronašao ga je i uništio. Svaki aspekt njihove misije čuvan je u tajnosti do sada, kada Kathryn Bigelow u kontroverznom filmu Zero Dark Thirty prikazuje ratno ludilo Bliskog Istoka te detaljno opisuje tim i operacije koje su dovele do pronalaska i smaknuća Osame bin Ladena.

Od 17. siječnja na velikim platnima, film Zero Dark Thirty oživljava povijest! Ne propustite operaciju koja će vas ostaviti bez daha i predstaviti vam ljude koji su promijenili naš svijet!
5 NOMINACIJA ZA NAGRADU OSCAR, MEĐU KOJIMA ZA:
NAJBOLJI FILM (DRAMA)
NAJBOLJI SCENARIJ
NAJBOLJU GLAVNU ŽENSKU ULOGU

 

 IZVORNO IME: Zero Dark Thirty
Digital
REDATELJ: Kathryn Bigelow
ULOGE: Chris Pratt, Jessica Chastain, Joel Edgerton
ŽANR: akcija, drama
TRAJANJE FILMA: 157 minuta
GODINA: 2012
DRŽAVA: SAD

 

Izvor: Cinestar

 


LC komentar:

Film kojeg su Amerikanci morali odraditi i koji prestavlja obljetnicu pada blizanaca i zaokruženu cjelinu lova na Bin Ladena. Film nije ništa posebno, ni inovativno,previše se oteže, a i vrlo je upitno je li povijesno uopće točan. Tako da bi ga trebalo promatrati prije svega kao ratni film, a u tom je dijelu podbacio. Film prikazuje SAD kao nepogrešivu silu kroz jednu osobu koja je kao patnik do kraja ustrajala u nacionalnoj produhovljenosti. Film previše traje, a nije uspio ni kao drama ni kao ratni film, nego više kao akcija B produkcije. Vrlo je jasno zašto je nominiran za tolike nagrade Oscar. Po osobnom mišljenju, Bileglow je napravila jedan puno izuzetniji pravi ratni film - Narednik James, kojeg treba pogledati. Sami prosudite, ali definitivno možete i preskočiti ovaj film.

ratni film film recenzija filmoteka američki film zero dark thirty osama bin laden
Kako do posla za vrijeme covid-19? Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati