Filmoteka: The Normal Heart / Normalno srce (2014)

Filmoteka: The Normal Heart / Normalno srce (2014)

23.8.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

 Američka drama „Normalno srce“ {The Normaln Heart} premijerno je prikazan na Inside Out Film & Video festivalu 23. maja tekuće godine, a tri dana kasnije prikazan je i na HBO kablovskoj televiziji. Film je režirao Ryan Murpy, dok je scenarij filmu, prema istoimenoj pozorišnoj drami, napisao Larry Kramer. Glavna uloga pripala je Marku Ruffalou, dok se u sporednim pojavljuju Matt Bomer, Taylor Kitsch, Jim Parsons i Julia Roberts.


Sinopsis

Nakon što je jedan od njegovih prijatelja preminuo od novog, nikada ranije dijagnosticiranog oblika raka, Ned Weeks {Mark Ruffalo} odlučio je poduzeti sve potrebno za borbu protiv istog. Maničan, na momente verbalno agresivan, od strane svojih prijatelja Weeks nije shvaćen ozbiljno. Borbi protiv i dalje nepoznatog virusa, nakon što su izgubili svoje najmilije, pridružila mu se nekolicina njegovih najbližih prijatelja.

 

Recenzija

 

 


LC komentar:

Solidna drama, ništa posebno. Odlična gluma, teška priča. Predugo traje. Zabavno viđenje Jima Parsonsa (Sheldon is The Big Bang Theory) u ozbiljnoj ulozi. Obzirom da smo i dalje vrlo konzervativno društvo, film nije za svakog iako bi ga svatko trebao pogledati.

the normal heart film drama filmoteka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati