Filmoteka: State of play (U vrtlogu igre)

Filmoteka: State of play (U vrtlogu igre)

12.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov: State of Play

redatelj: Kevin MacDonald

uloge: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Robin Wright Penn, Helen Mirren

 

kratki sadržaj

Priča o poznatom kongresmenu i neumornom novinaru koji se nađu u napetoj igri političkih laži i intriga, bazirana na miniseriji BBC-ja.

 

Mlad i beskompromisan kongresmen američke vlade Stephen Collins (Ben Affleck) predstavlja budućnost svoje političke stranke. On je časna i moralna osoba koja momentalno obavlja dužnost predsjednika odbora koji nadgleda sredstva koja su namjenjena za Ministarstvo obrane. Izbori se bliže, a upravo će on, ako se kandidira, biti jedan od najjačih 'natjecatelja' u predizbornoj utrci. No, tada njegova pomoćnica Sonia biva brutalno ubijena, a za cijeli slučaj zainteresira se iskusni washingtonski novinar Cal McAffrey (Russell Crowe), Collinsov dobar prijatelj još iz studentskih dana.

Kako Cal i njegova partnerica Della pokušavaju otkriti identitet i motive ubojice, polako shvaća da je postao sudionikom jedne od najvećih zavjera i pokušaja zataškavanja u američkoj povijesti. I uskoro otkriva da kada su na kocki milijarde američkih dolara, u gradu gdje vladaju imućni političari i 'ljudi iz sjene', čast, ljubav i ljudski život nemaju gotovo nikakvu vrijednost...

izvor:http://www.057info.hr


LC komentar:

-ocjena 7/10 -jedan napeti triler, sa neocekivanim krajem

film filmoteka state of play Kevin MacDonald Russell Crowe Ben Affleck
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati