Filmoteka: Stand Up Guys / Mafijaši starog kova (2012)

Filmoteka: Stand Up Guys / Mafijaši starog kova (2012)

4.6.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Oskarovci Al Pacino, Alan Arkin i Christopher Walken tri su stara i iskusna kriminalca u crnoj komediji redatelja Fishera Stevensa nastaloj prema scenariju debitanta Noaha Haidlea.

Oskarovci Al Pacino, Christopher Walken i Alan Arkin bivši su mafijaši koji organiziraju posljednji nezaboravni zajednički provod. VAL (Al Pacino) je otpušten iz zatvora nakon dvadeset i osam godina na koje je osuđen jer je odbio izdati suučesnike u kriminalu. Dočekuje ga njegov najbolji prijatelj DOC (Christopher Walken), a njih će se dvojica uskoro sresti s još jednim starim prijateljem po imenu HIRSCH (Alan Arkin).

Ekipa se sada osjeća bliskija no ikad, a trojica se prijatelja prisjećaju izgubljene i nanovo stečene slobode, odanosti i izdaja i davno prošlih dana slave. No, unatoč godinama i dalje su itekako sposobni napraviti kaos – meci će letjeti na sve strane kad pokušaju na vrlo smiješan, ali i smion način nadoknaditi desetljeća zločina, droge i seksa koja su propustili.  

Ipak, jedan od njih krije opasnu tajnu – nekadašnji šef mafije stavio ga je pred nemoguću dilemu, a vrijeme za smišljanje prihvatljive alternative brzo istječe. Dolazi dan legendarnog susreta, a stari prijatelji su u sve očajnijem položaju te će se jednom za svagda morati suočiti s vlastitom prošlošću.

 

Uloge :   Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin
Redatelj :   Fisher Stevens
Producent :   Sidney Kimmel, Gary Lucchesi, Tom Rosenberg
Scenarist :   Noah Haidle

 

IMDB

 

 


LC komentar:

Film je zabavan, ali u biti nekako tužan i podsjeća na zalaz slavnih glumaca na kojima je cijelo težište filma. Sam po sebi film nije ništa posebno. Kao da su se još jednim mafjaškim filmovima dišli oprostiti od gledatelja. Film za razbribigu i obožavatelje Al Pacina i humornih mafijaških krimića.

film filmoteka recenzija stand up guys al pacino chirtopher walken alan arkin
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati