Filmoteka: Sid and Nancy

Filmoteka: Sid and Nancy

10.1.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Sid and Nancy
drama glazba biografski
Velika Britanija, 1986

Režija: Alex Cox
Scenarij: Alex Cox, Abbe Wool
Uloge: Gary Oldman, Chloe Webb, David Hayman, Andrew Schofield

Kratki sadržaj

Morbidna priča urađena prema životima Sid Viciousa, basiste britanskog punk čuda Sex Pistols-a, i njegove djevojke Nancy Spungen

Sid Vicious (Oldman) se pridružuje Sex Pistolsima, najkontroverznijem britanskom bendu koji ima vojsku fanova i golem utjecaj. Ubrzo stupa u kontakt sa groupie djevojkom Nancy Spungen (Webb) koja tvrdi da mu može nabaviti drogu. Naivni Sid joj daje novac no ona se ne pojavljuje sa robom. Nekoliko dana kasnije opet se, sasvim slučajno susreću te mu ova proda priču da je opljačkana na što ovaj susjeća s 'nesretnom' djevojkom.

Stvar će se pretvoriti u pomalo bizarnu ljubavnu vezu u kojoj ovise jedno o drugome. Ona nastoji upravljati njegovom karijerom, što se pokazuje kao nadasve loš potez, dok on nastavlja već dobro poznatim, samodestruktivnim putem.


Kada se Sex Pistols nakon američke turneje raziđu, Vicious pokušava započeti svoju solističku karijeru istovremeno se utapajući u heroinsku ovisnost. Kada jednog jutra Nancy pronađu nasmrt izbodenu, Sid je uhapšen i optužen za ubistvo.

izvor: http://mojtv.hr

 


LC komentar:

- ocjena 6.5/10 -malo sam vise ocekivao od ovog filma, previse je naglasak na Sidu & Nancy

sid and nancy sex pistols film Alex Cox Sid Vicious
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati