Filmoteka: Pandorum

Filmoteka: Pandorum

3.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala:Pandorum
 
Režija:Christian Alvart
 
Scenario:Travis Milloy
 
Uloge:Dennis Quaid, Ben Foster, Cam Gigandet, Antje Traue, Cung Le
 
kratki sadržaj 
SF horor o dva člana posade svemirskog broda koji na vlastiti užas shvaćaju da nisu sami, a netko na brodu ih počinje progoniti.
Dva astronauta bude se u komori za spavanje i naizgled napuštenom svemirskom brodu. U mrklome mraku potpuno su dezorijentirani, a jedini zvuk koji se čuje je tutnjava i škripa iz utrobe broda. Ničega se ne sjećaju: Tko su oni? Koja je njihova misija?
Bower (Ben Foster), kojega putem radio prijenosnika navodi poručnik Payton (Dennis Quaid), odlazi duboko u brod i počinje otkrivati zastrašujuću stvarnost: nešto na brodu ih progoni. Nešto se svojski trudi da oni ne prežive. Otkriva još dva astronauta – Manha (Cung Le) i Nadiu (Antje Traue) koji proživljavaju istu noćnu moru. Zajedno se bore da prežive i pobjegnu silama koje ih pokušavaju uništiti. Šokantne, smrtonosne tajne svemirskoga broda polako se počinju otkrivati... a astronauti shvaćaju da je njihovo preživljavanje važnije nego što su to mogli zamisliti.
 
Ovo je još jedan od horora koji se nije svidio kritici, filmu se zamjeraju neuvjerljivi specijalni efekti i tvrdi da bi mogao eventualno proći kao 'B-filmić Rogera Cormana'. Glenn Whipp (Los Angeles Times) tako zaključuje da 'predugo držanje publike u mraku (doslovce i u prenesenom značenju) nema nekog smisla - osim kao iskušavanje strpljenja publike...'
 

LC komentar:

-ocjena 2/10 poprilicno debilan horor, niit ne gubiti vrijeme

film filmoteka horor svemir Christian Alvart
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati