Filmoteka: Now You See Me / Majstori iluzije (2013)

Filmoteka: Now You See Me / Majstori iluzije (2013)

29.9.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

4 nevjerojatna mađioničara. 3 nemoguće pljačke. 1 milijarda dolara.
FBI agenti prate grupu iluzionista koji pljačkaju banke tijekom svojih izvedbi, a publiku nagrađuju ukradenim novcem.
Atraktivna je pozadina ovog na­petog trilera čudesni svijet profesionalnih iluzionista. Policija i kriminalci bo­re se za prednost u filmu Majstori iluzije (Now You See Me), koji nas zadivljuje drevnim trikovima i onim sas­vim novima te nas vodi na putovanje koje će redefinirati pojam nemogu­ćeg.

 Četvero darovitih iluzionista zadivljuju javnost nizom hrabro i originalno izvedenih pljački sa skrivenim planom zbog kojeg FBI i Interpol sa strepnjom pokušaju pogoditi njihov sljedeći potez.

Skupinu vodi Atlas (Jesse Eisenberg), a publiku će tijekom nastupa zadiviti pljačkom banke u Parizu iz Vegasa, razotkrivanjem kriminalca iz visokih redova i prebacivanjem njegovih milijuna na račune gledatelja, zbunjujući snage čuvara reda i zakona.

Specijalni FBI agent Dylan Hobbs (Mark Ruffalo) odlučan je u namjeri da ih zaustavi, a prisiljen je raditi s Almom (Mélanie Laurent), detektivkom iz Interpola koja mu nije legla od prvog trenutka.

Ne znajući kako dalje okreće se Thaddeusu (Morgan Freeman), koji tvrdi da je pljačka banke u Parizu zapravo sjajno smišljena iluzija. Dylan i Alma počinju sumnjati da skupina ima nekoga izvana i da će im stati na kraj nađu li tu osobu. No tko bi to mogao biti? Ili se zbilja radi o magiji?

REDATELJ: Louis Leterrier
ULOGE: Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Isla Fisher, Michael Caine, Woody Harrelson
ŽANR: triler
TRAJANJE FILMA: 115 minuta
GODINA: 2013

 

IMDB

 


LC komentar:

Zabavan i dinamičan film, namijenjen za razbribrigu. Nije baš za okorjele filmofile.

film filmoteka majstori iluzije now you see me
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati