Filmoteka: Ničiji sin (2008)

Filmoteka: Ničiji sin (2008)

11.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Krimić u režiji Arsena Antona Ostojića o bivšem rock-pjevaču i ratnom vojnom invalidu koji kroz ucjenu otkrije dugo skrivanu obiteljsku tajnu.

Ivan (Alen Liverić) je bivši rock-pjevač i ratni vojni invalid koji je u Domovinskom ratu izgubio obje noge. I dok se Ivan suočava s propalim brakom i neizvjesnom budućnošću, njegov je otac Izidor (Mustafa Nadarević) kandidat na parlamentarnim izborima. Kao nekadašnji politički zatvorenik Izidor računa na pobjedu, ali mu kampanju poremeti dolazak srpskog izbjeglice Sime koji ga je u bivšem režimu i uhitio. Ucjenjujući Izidora tajnom iz prošlosti, Simo počne utjecati i na Ivana.

'Ovaj film posvećujem ponajprije Siščanima, a zatim i svim stanovnicima Hrvatske!' – riječi su redatelja Arsena Antona Ostojića. On je početkom devedesetih, nakon završene Akademije u Zagrebu, otišao na usavršavanje na New York University. Njegov povratak u Hrvatsku označila je drama 'Ta divna splitska noć', koja je uvrštena na popis najboljih hrvatskih filmova od devedesetih naovamo.

 

Više na Filmski net

 


LC komentar:

Vrlo kvalitetno realiziran film od priče do kamere. Iako je i ovo još jedan poluradni hrvatski film, on predstavlja točku na "i" u vezi tematike rata i poraća. Zanimljiv dubok način snimanja,uočen je i kod Ostojićevog filma Ta divna splitska noć koji je isto tako jako dobar i odaje režiserovu zrelost i kvalitetu. Topla preporuka.

film filmoteka recenzija arsen anton ostojić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati