Filmoteka: Marnie

Filmoteka: Marnie

29.7.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala: Marnie
 
Režija:Alfred Hitchcock
 
Scenarij:Jay Presson Allen 

Uloge:Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker, Martin Gabel, Louise Latham
 
kratki sadržaj 
Marnie Edgar je hladnokrvna i izvještačena kradljivica i varalica. Svoj izgled koristi, kako bi pridobila povjerenje poslodavaca.
Nakon što pridobije poslovne suradnike, pokrade ih, promijeni identitet i nestane. Zadnji poslodavac, kojeg je prevarila, je Sidney Strutt, kojeg je dovela na prosjački štap i pobjegla bez traga. Jedino koga iskreno voli u svom životu su njen konj i majka, iako i s njom u zadnje vrijeme ne uspijeva ostvariti bliski odnos.
Prijavi se za posao u izdavačkoj kući u Philadelphiji, u vlasništvu mladog udovca Marka Rutlanda. On je odmah prepozna, jer je bio klijent Sidneya Strutta, ali umjesto da je prijavi policiji, on je zaposli i odluči držati na oku. Marnie prvom prilikom ukrade tvrtkin novac iz sefa, ali je Mark otkrije i ucijeni je da se uda za njega, kako je ne bi prijavio policiji.
Bez obzira na njegov naočit izgled, bogatsvo i iskrenu ljubav prema njoj, Marnie se i dalje ponaša emocionalno nestabilno. To Marka ponuka, da u njenoj prošlosti pronađe pravi razlog takvom ponašanju. Zajedničkim snagama otkriju da joj je majka bila prostitutka i da je Marnie, kao mala djevojčica, za vrijeme oluje, ubila jednu od majčinih mušterija, mornara Brucea Derna.
 

LC komentar:

-ocjena 8/10 jedan od boljih filmova, moze se svrstati uz samm bok psihu, pticama, dvorišnom prozoru i sl. psihološki thriler, pogotovo jak u zadnjem dijelu filma

film filmoteka Alfred Hitchcock krimić
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati