Filmoteka: Maps to the Stars / Karta do zvijezda (2014)

Filmoteka: Maps to the Stars / Karta do zvijezda (2014)

19.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

David Cronenberg i Bruce Wagner udružuje snage i donose nam ovaj satiričan pogled na hollywoodsku industriju. Julianne Moore osvojila je nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu 2014. godine.

 

Obitelj Weiss je arhetipska holivudska dinastija: otac Stafford je personalni guru i trener slavnih koji je bogatstvo stekao na svojim self help priručnicima; majka Christina uglavnom brine o karijeri njihova 13-godišnjeg sina Benjija, inače glumačke zvijezde.

Jedan od Staffordovih klijenata je i Havana, glumica koja sanja snimiti remake filma u kojem je glumila njezina majka još davnih 60-ih. Benji se podvrgava programu odvikavanja od opojnih sredstava a njegova sestra Agatha koja je nedavno puštena iz sanatorija vraća se u grad i tamo se sprijatelji sa Jeromeom koji naravno želi postati glumac.

IMDB

 

 

 


LC komentar:

Iako je ideja bila prikaz izopačenosti Hollywooda i osoba koje uopće žele postati zvijezde, nekako me sama realizacija film nije uopće dojmila. Presirovo i prenepotrebno. Priznajemo dobru glumu i ništa više. Može se i bez ovog filma.

film filmoteka maps to the stars američki film
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati