Filmoteka: Liberal Arts / Fatalna studentica (2012)

Filmoteka: Liberal Arts / Fatalna studentica (2012)

1.8.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Kada se Jesse u svojim 30-ima vrati na sveučilište da bi prisustvovao zabavi u čast profesora koji odlazi u mirovinu, on se zaljubi u studenticu Zibby te se mora suočiti sa snažnom privlačnošću koja se razvije između njih.

Jesse (scenarist i redatelj Josh Radnor) počinje osjećati da mu se mogućnosti smanjuju nakon što mu posljednja veza propadne, a posao ga počne gušiti. Međutim kada ga bivši sveučilišni profesor (Richard Jenkins) zamoli da održi govor na njegovoj oproštajnoj večeri, Jesse, koji u svojim 30-ima postaje sve usamljeniji, tumači taj događaj kao priliku za bijeg iz dosadne svakodnevice. Po povratku na svoje sveučilište Jesseju navru uspomene u toplom valu nostalgije.

Poslije, kad Jesse uspostavi iznenađujuću povezanost s izazovnom studenticom druge godine, Zibby (Elizabeth Olsen), odjednom osjeti da mu se vraća energija, a obuzme ga i novootkriveni optimizam oko budućnosti.

 

IMDB

 

MojTV

 

 


LC komentar:

Cjelokupni dojam filma je: nepotrebna dosada. U glavnoj ulozi je Josh Radnor, glumac koji je glumio lik Ted Mosbya u Kako sam upoznao vašu majku. Za one koji vole sladunjave drame, možda se i nađe pokoja poruka, a to je odnos između ljudi velikih razlika u godinama i različitih društvenih okolnosti, iz kojega se mogu izvesti zaključci i čija poznanstva mogu nadahnuti ili naučiti lekcije. Za 90% ostalih - zaobići.

film filmoteka recenzija liberal arts
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati