Filmoteka: Ghost world (Svijet duhova)

Filmoteka: Ghost world (Svijet duhova)

23.8.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:Ghost World

Režija:Terry Zwigoff

Uloge:Thora Birch, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Brad Renfro, Illeana Douglas

Kratki sadržaj

Enid je neobična osamnaestogodišnjakinja koja živi u svom specifičnom i doista neuobičajenom svijetu.
Vodi dnevnik u kojem osjećaje izražava crtežima, a ne tekstom, kupuje holivudske filmove iz 60-ih i uživa sa svojom prijateljicom Rebeccom komentirati ljude, izrugivati im se ili ih čak slijediti do kuće kako bi vidjela gdje žive i iz kakvog okruženja potječu.
Obje djevojke muče svog prijatelja Josha, koji radi u maloj trgovini mješovitom robom i u kojeg su pomalo zaljubljene, da ih vozi u restorane ili na rasprodaje starih ploča i drugih sitnica. Ni Enid ni Rebecca ne znaju kako se nositi s činjenicom da su netom završile srednju školu, te da moraju početi živjeti stvarni život odraslih.
Kako nijedna ne namjerava studirati, pokušavaju se zaposliti i unajmiti zajednički stan. Iako su bile nerazdvojne tijekom srednje škole, i obje autsajderice u odnosu na druge učenike, Enid i Rebecca uskoro počinju biti svjesne međusobnih razlika koje ih vode u različitim smjerovima. To će naročito doći do izražaja kad Enid upozna 40-godišnjeg ljubitelja starih ploča Seymoura čija je osamljenost i ranjivost veća od njezine, što je fascinira.
 
izvor: http://www.filmski.net

LC komentar:

-ocjena 5/10 - stvarno mi nije jasno kako se ovaj film vodi pod komediju -film je precijenjen, osim Steve Buscemia sve u filmu je manje nego prosjecno -inace film je dobitnik brojnih nagrada

film filmoteka grad duhova Terry Zwigoff komedija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati