Filmoteka: Family plot (Obiteljska urota)

Filmoteka: Family plot (Obiteljska urota)

27.2.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Naslov originala: Family Plot
 
Režija:Alfred Hitchcock
 
Scenarij:Ernest Lehman 
 
Uloge:Karen Black, Bruce Dern, Barbara Harris, William Devane, Ed Lauter, Cathleen Nesbitt
 
kratki sadržaj 
Bruce Dern je taksist, a Barbara Harris njegova djevojka, koja se lažno predstavlja kao vidovnjakinja. Njih dvoje raznim prevarama uzimaju ljudima novce.
Udovica u godinama, Julia Rainbird unajmljuje prevarantski par da pronađe njenog nećaka, za kojeg već godinama ne zna gdje se nalazi. Naime, njega je obitelj prije mnogo godina dala za 10 000 dolara na posvajanje zbog obiteljskog skandala. Isprva potraga pokaže da je nećak mrtav, no ispostavi se da je njegova smrt inscenirana, kako u javnost ne bi izašlo da je ubio svoje posvojitelje.
Za to vrijeme Fran i Arthur Adamson haraju San Franciscom otimajući poznate i bogate osobe. Osim otmica, izuzetno inteligentni par, krade i preprodaje skupocjeni nakit po gradskim zlatarnicama. Uskoro postaje jasno da je Arthur izgubljeni nećak, a kad on sazna da se nekakvi istražitelji raspituju o njemu nakon svih tih godina, Bruceov i Barbarin život doveden je u pitanje.
 

LC komentar:

-ocjena 4/10 - zadnji i nekako najlosiji film od Hitchcocka koji sam do sada gledao -neke scene su poprilicno debilne (tipa kad autom jure nizbrdo, kad se zapali auto i sl), a i glumci su nekako beskarakterni i neprepoznatljivi (ni do koljena glumcima kao sto su bili Grace Kelly, Ray Millnad tj. glumcima koji pripadaju starijoj gardi)

filmoteka Alfred Hitchcock krimić film
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati