FIlmoteka: Clerk II (Trgovci)

FIlmoteka: Clerk II (Trgovci)

9.5.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Originalni naslov:Clerks 2

Uloge:
Brian Christopher O'Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Jason Mewes, Kevin Smith, Wanda Sykes, Earthquake, Kevin Weisman, Jason Lee, Jake Richardson, Ethan Suplee, Rachel Larratt, Shannon Larratt, Ben Affleck

Režija:
Kevin Smith

Scenarij:
Kevin Smith

Kratki sadržaj
 
Prije 10 godina najbolji prijatelji Dante Hicks (Brian O’Halloran) i Randal Graves (Jeff Anderson) bili su trgovci u malom shopping centru u svojim ranim dvadesetima. Sada redatelj Kevin Smith provjerava kakve su promjene zadesile njihove živote na poslu, u ljubavi i životnoj filozofiji. Otkriva da nikada prije nitko nije napravio tako malo, a da se pri tome ludo zabavljao.

Dante i Randal, koji sada rade u svijetu fast-fooda, uspjeli su zadržati pa čak i izoštriti žustru vještinu zafrkavanja mušterija, prepunu vulgarnosti. Međutim, suočavaju se i s novim, šokantnim životnim izazovima kao što su brak, napuštanje New Jerseya i pronalaženje novog posla.

Iza pulta, gdje su ostali zaposlenici ‘über-kreten’ (Trevor Ferhman) i seksepilna menadžerica (Rosario Dawson), Dante i Randal na svoj nenadmašivo bezpoštedan način slobodno vrijeđaju sve i svakoga tko naruči barem pržene krumpirće. No promjena je na vidiku! Kada Dante objavi da napušta Jersey zauvijek i da će oženiti Emmu Bunting (Jennifer Schwalbach), Randal smišlja oproštajnu zabavu koja će na koncu privući policiju, vatrogasce i moguće proteste PETA-e, te istodobno zauvijek promijeniti njihove živote.

Kritike bi se mogle svrstati pod jedan nazivnik: 'Nastavak kultnih trgovaca nije ni najbolje ni najgore što se moglo desiti vama ili redatelju Smithu'. Shodno tomu lepeza komentara ide od: 'Ako odete pogledati film koje je bolji od 'Djevojke iz Jerseya' zasigurno nećete biti razočarani' (Josh Bell, Las Vegas Weekly) do 'Film ima više autentičnosti nego mnogi današnji filmovi, no u isto je vrijeme i prilično 'razgovorljiv' i filozofski nastrojen za jednu komediju, što samo po sebi nije loše da filozofija u ovom slučaju nije vrlo plitka' (Roger Ebert, Ebert & Roeper). Ostatak sabranih komentara provjerite na Rottenu.
 
izvor: http://www.filmski.net

LC komentar:

- ocjena 5/10 po mome miseljnju spada u red losijih komedija (tipa americka pita) - mozda sam malo previse ocekivao od oovg filma, s obzirom da je prvi dio trgovaca bio odlican (jos jednom se pokazalo da nastavci nisu nikad dobri)

clerks kevin smith filmoteka film Silnt Bob komedija
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati