Filmoteka: Behind The Candelabra / Moj život s Liberaceom (2013)

Filmoteka: Behind The Candelabra / Moj život s Liberaceom (2013)

5.1.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Scott Thorson, mladi gay odrastao u brojnim posvojeničkim obiteljima, upoznaje zabavljačkog diva, pijanista Liberacea te se upusti u romantičnu vezu s njim. Okupani bogatstvom i rastrošnošću, Scott i Liberace započnu dugu vezu koja na kraju počne gušiti Scotta. Izolirani u svom svijetu prepunom skandala, Scott natjeran na ekstremne promjene stylinga i plastične operacije, na kraju se pobuni. Kada si Liberace nađe novu ljubav, Scott je izbačen na ulicu…


Steven Andrew Soderbergh ( rođen 1963.) je američki filmski producent, scenarist, direktor fotografije, montažer i filmski redatelj. Najpoznatiji je po cijenjenim komercijalnim hollywodskim naslovima “Daleko od očiju”, “Erin Brokovich” i “Traffic” te remakeu “Oceanovih 11”. Također je režirao manje konvencionalne naslove poput “Seks,laži i videovrpci”, “Shizopolisa”, “Mjehurića”, “Chea” i drugih.

 

 

IZVORNO IME: Behind The Candelabra
REDATELJ: Steven Soderbergh  |  ŽANR: drama
ULOGE: Michael Douglas, Matt Damon, Scott Bakula
TRAJANJE FILMA: 118 minuta  |  GODINA: 2013  |  DRŽAVA: SAD

LC komentar:

Jedan od najhomoseksualnijih i najkičavijih filmova ikad. Zabavno je vidjeti dvojicu velikih glumaca (Matta Damona u Michaela Douglasa) u ovako zahtjevnim ulogama. Kako se radi o biografskom filmu, vrijedi ga pogledati.

michael douglas matt damon američki film biografski film film filmoteka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati