Filmoteka: World War Z / Svjetski rat Z (2013)

Filmoteka:  World War Z / Svjetski rat Z (2013)

6.10.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Film

Ovog će ljeta, jedan čovjek (Brad Pitt) voditi utrku protiv vremena da spasi podijeljeni svijet uoči njegovog konačnog postojanja. Svaka nacija, svako oružje i svaka vojska će ustati, jer posljednja nada za preživljavanje je rat.

Jednog običnog dana Gerry Lane (Brad Pitt) i njegova obitelj našli su se usred velikog prometnog zastoja. Bivši UN-ov istražitelj, Lane je predosjetio da se ne radi o običnoj gužvi. Policijski helikopteri letjeli su nebom, motori divljali po cestama, a u gradu je naglo zavladao kaos. Zbog nečega su ljudi počeli divlje napadati jedni druge - zbog ubojitog virusa koji se širi putem jednog jedinog ugriza i pretvara zdrave pojedince u nešto neprepoznatljivo i životinjsko. Susjed napada susjeda, stranac koji vam je htio pomoći odjednom postaje opasni neprijatelj. Ne zna se kako se pojavio virus i broj zaraženih naglo raste svaki dan. Svijetom je zavladala pandemija. Zaraženi su porazili svjetske vojske i srušili njihove vlade. Lane je primoran vratiti se svojem opasnom prijašnjem životu kako bi osigurao sigurnost svoje obitelji, te povesti očajnu potragu po cijelom svijetu za izvorom epidemije i nečime što je može zaustaviti.

 

Žanr Akcija, Drama, Horor, SF, Triler
Godina 2013
Redatelj Marc Forster
Glavne uloge Brad Pitt, Eric West, Matthew Fox
 
 

LC komentar:

Film nema neke pretjerane veze ni s hororom ni s nekim kvalitetnim SF-om. Zombiji su već prilično isfurana stvar. Da nema Brada Pitta vjerojatno ne bi za ovaj film nitko ni čuo, te bi bio u rangu neke B produkcije. U svakom slučaju, radi se o jednoj klasičnoj američkoj akciji s poznatim, inače odličnim Pittom, spašavanju svijeta, happy end-om itd. Pogledati ako vam treba neka akcija, a da vam je mozak na onoj ultimativnoj paši :-)

brad pitt film filmoteka recenzija world war z zombiji
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati