Festival dokumentarnog rock filma u Rijeci

Festival dokumentarnog rock filma u Rijeci

18.2.2009. // R-1 Portal // Objavljeno u kategoriji Film

Od četvrtka do nedjelje u Art kinu Croatia održavat će se drugi festival dokumentarnog rock filma u Rijeci. Željko Pendić, voditelj organizacijskog tima, je obavjestio kako su sve projekcije besplatne.  

Svi filmovi će se premijerno prikazati u Rijeci, a posebno je istaknut prvi dokumentarni film o grupi Partibrejkers imena «Sloboda ili ništa» čija će se projekcija održati u petak u 19 sati. 

Istaknut je i film One man band koji će također igrati u petak i to u 20 sati.  

Što se tiče prvog dana festivala, vrijedi istaknuti film «Real Deal» o američkoj skupini The Breeders koji će igrati u 19 sati.  

Subota je rezervirana za ponovno prikazivanje filma «Kao da je bilo nekad» o beogradskoj grupi EKV-a, a prikazat će se i film skupine Laibach Occupied Euro Nato Tour.  

Posljednjeg dana igraju filmovi Dirty old festival te Napred u prošlost - banatski trougao.  

Osim filmova održat će se i popratne manifestacije kao što je izložba rock fotografija dvoje mladih riječkih autora Jadranke Lacković i Antonija Bujana. Glazbeni centar će imati svoj kutak s instrumentima, gdje će posjetitelji moći zasvirat, a svoja izdanja prodavat će i nezavisna diskografska kuća «Slušaj najglasnije» Zdenka Franjića.  

M.T. - Svid radio

kino rock muzika film dokumentarni film EKV Laibach art kino Rijeka
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati