EUROPSKI TJEDAN TESTIRANJA NA HIV CHECKPOINT ZAGREB – CENTAR ZA ZDRAVLJE MLADIH + POZITIVAN KONCERT!!!

EUROPSKI TJEDAN TESTIRANJA NA HIV CHECKPOINT ZAGREB – CENTAR ZA ZDRAVLJE MLADIH + POZITIVAN KONCERT!!!

17.11.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

HUHIV - Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa priključuje se prvom Europskom tjednu testiranja na HIV koji će se odvijati od 22. - 29. studenog 2013. godine po cijeloj Europi s ciljem poticanja na testiranje.


U sklopu te akcije CheckPoint Zagreb kao koncept otvorenog centra za zdravlje i edukaciju mladih, te posebno osoba pod povećanim rizikom od zaraze HIV-om, hepatitisom i ostalim spolno prenosivim bolestima, poziva mlade na edukaciju i provjeru svog zdravstvenog statusa. Centar nudi metodu besplatnog, anonimnog, pouzdanog i brzog testiranja na HIV, testovima iz sline s rezultatom već za 20 minuta. Uz to CheckPoint Zagreb nudi informiranje i savjetovanje, s ciljem smanjenja rizičnih ponašanja, ranog otkrivanja infekcija,  prevencije daljnjeg širenja spolno prenosivih bolesti te započinjanja pravovremenog liječenja.

 

Povodom Europskog tjedna testiranja na HIV CheckPoint Zagreb radit će od 22.-29. studenog svaki dan (osim subote i nedjelje) od 16 do 19:30 sati na adresi Ulica kneza Domagoja 10.

 

Testiranje se preporuča svakome tko je imao nezaštićeni spolni odnos s osobom nepoznatog HIV statusa, pogotovo ukoliko je bilo višestruke razmjene partnera, te onima s navikom uporabe droga, ponašanja pod utjecajem alkohola i drugih rizičnih ponašanja. Osim HIV infekcije, to predstavlja i rizik za ostale spolno prenosive bolesti, kao i za njihov prijenos drugima, stoga je važno testirati se i pouzdano znati svoj zdravstveni status.

 

Dosadašnji rezultati rada i iskustva CheckPoint centra ukazuju na to da se većina novih HIV infekcija prenosi od strane ljudi koji ne znaju da su zaraženi, a procjenjuje se da barem jedna od tri osobe, koje žive s HIV-om u Europi, nisu svjesni da su HIV pozitivni. U Hrvatskoj postoji vrlo slab odaziv na dobrovoljno testiranje tijekom proteklih godina, a CheckPoint Zagreb želi potaknuti na edukaciju I rano dijagnosticiranje HIV-a za nastavak zdravog života.

 

Svjetski dan AIDS-a tradicionalno se u svijetu obilježava 1. prosinca kao dan borbe za stvaranje “AIDS free generacije”, s nula novih HIV infekcija, nula diskriminacije te nula smrtnosti uzrokovanih AIDS-om. U Hrvatskoj, tradicionalno pod nazivom “Voli i budi zdrav”, Svjetski dan AIDS-a inspiriran je snagom mladih, snagom glazbe, snagom zdravlja te snagom pozitivnih poruka i doprinosa zdravlju.

 

Povodom te ideje već 9. godinu održava se Pozitivan koncert, a ovogodišnje edukativno i glazbeno rock izdanje zakazano je za 30. studenog 2013. u Velikoj dvorani Doma sportova gdje će pozitivnu poruku kroz svoju glazbu odaslati Goran Bare & Majke, Urban & 4, S.A.R.S. te Quasarr.

 

Ulaznice za Pozitivan koncert iznose 50kn. Na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 70 kn.

 

Službena prodajna mjesta:

·     Dirty oldshop, Tratinska 22

·     Rockmark,Berislavićeva 13

·     Dancing BearShop, Gundulićeva 7

·     Dallas MusicShop, Tkalčićeva 7

·     Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr


www.huhiv.hr

facebook.com/checkpoint.zagreb

facebook.com/pozitivankoncert
 
Pozitivan koncert 2013 video spot

CheckPoint Zagreb - Europski tjedan testiranja na HIV

zdravlje mladih centar CheckPoint Pozitivan koncert Urban & 4 Quasarr S.A.R.S. Goran Bare & Majke Zagreb koncert ulaznice HIV budi zdrav zdravlje AIDS
Putujmo.net - portal za sve koji vole putovati